Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?

Zonnepanelen in Lansingerland

Wanneer je gaat nadenken over het plaatsen van zonnepanelen op je dak, ben je natuurlijk benieuwd hoeveel zonnepanelen je nodig gaat hebben. Het is fijn als dit zo goed mogelijk is afgestemd op jouw energiebehoefte, zodat je daar met je eigen opgewekte energie precies aan kunt voldoen. In deze blog nemen we je mee in welke factoren hierbij een rol spelen en laten we je zien hoe je kunt uitrekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt.

Zonnepanelen terugverdientijd berekenen

zonnepanelen in Hardenberg

Zonnepanelen zijn voor veel mensen een flinke investering. Maar deze investering wordt na verloop van tijd natuurlijk terugverdiend. Hierna kunnen de zonnepanelen zelfs geld gaan opleveren! In deze blog gaan we in op de terugverdientijd, welke factoren hier invloed op kunnen hebben en hoe je dit kan berekenen. Met die informatie heb jij alles in handen om een weloverwogen beslissing te maken over de investering in zonnepanelen.

Hoeveel kWh levert een zonnepaneel op?

zonnepanelen in Nieuwegein

Zonnepanelen zijn in. Ze zijn goed voor het milieu én uiteindelijk ook voor je portemonnee. Maar hoeveel levert zo’n zonnepaneel nou eigenlijk? De sleutel tot het begrijpen van de potentie van zonne-energie ligt in het vermogen van een zonnepaneel om kilowatturen (kWh) aan elektriciteit op te wekken. In deze blog gaan we dieper in op de zonne-energieopbrengst van zonnepanelen en kijken we waardoor dit beïnvloed wordt.

Wat is de hoogste wattpiek van zonnepanelen?

zonnepanelen in heerhugowaard

De term ‘wattpiek’ (Wp) wordt gebruikt om de prestaties en het vermogen van zonnepanelen uit te drukken. Het is een maatstaf voor hoeveel elektriciteit een zonnepaneel kan genereren wanneer het direct wordt blootgesteld aan zonlicht onder gecontroleerde omstandigheden. Door de jaren heen zijn er zonnepanelen ontwikkeld met een steeds hogere wattpiek. Want een hogere wattpiek betekent meer rendement. En als mensen zonnepanelen willen, willen ze hier natuurlijk zoveel mogelijk uit halen. In deze blog nemen we je mee in de hoogste wattpiek van zonnepanelen.

Zonnepanelen plaatsen op een overkapping – waar moet je rekening mee houden?

Zonnepanelen in Lansingerland

Zonnepanelen op een overkapping: twee vliegen in één klap! Terwijl jij heerlijk kunt genieten van een schaduwplek in de tuin, wordt het zonlicht omgezet in energie die jij in huis kunt gebruiken. En als je zonnepanelen wilt integreren in je leefruimte zonder het uiterlijk van je huis te veranderen, is een overkapping met zonnepanelen de perfecte oplossing. In deze blog bespreken we de mogelijkheden en de aspecten waar je rekening mee moet houden bij het installeren van zonnepanelen op een overkapping.

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor een warmtepomp?

zonnepanelen in Amstelveen

Steeds meer mensen gaan gasloos wonen en gebruiken hiervoor een warmtepomp. Over het algemeen is een warmtepomp een duurzame en voordelige keuze, maar als je het écht goed wilt doen, is het slim om hem te combineren met zonnepanelen. Zodat je de energie die je warmtepomp nodig heeft, zelf opwekt. Maar hoeveel zonnepanelen zijn er nodig om een warmtepomp van voldoende stroom te voorzien? Dat leggen we je in deze blog uit.

Zonnepanelen in de tuin – dit zijn je opties

Hoe kies je het juiste zonnepaneel?

Je tuin is natuurlijk een plek waar je lekker van de zon geniet. En dat is een mooi bruggetje, want wist je dat je ook zonnepanelen in je tuin kunt plaatsen? In deze blog gaan we de verschillende opties bespreken om zonnepanelen in je tuin te integreren. Ontdek hoe je je eigen groene energie kunt opwekken en tegelijkertijd je tuin kunt benutten!

Wat is de ideale hoek voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kopen bij Veranderstroom

Als je zonnepanelen hebt of gaat aanschaffen, wil je er natuurlijk zoveel mogelijk uit halen. Eén van de factoren die de opbrengst beïnvloedt is de hoek waarin de zonnepanelen geplaatst worden. Klik hier voor de andere factoren die van invloed zijn. In deze blog lees je waarom de juiste hoek zo belangrijk is en hoe je de ideale hoek voor jouw zonnepanelen kunt bepalen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van 20 zonnepanelen?

Zonnepanelen kopen bij Veranderstroom

Van plan om zonnepanelen te plaatsen, of gewoon even de mogelijkheden aan het onderzoeken? Dan wil je natuurlijk wel weten wat dat ongeveer gaat kosten. In deze blog leggen we je uit wat de gemiddelde kosten zijn voor 20 zonnepanelen en wat de andere kostenposten zijn waar je rekening mee moet houden. Let op: voor ‘normale’ huishoudens is 20 zonnepanelen erg veel, dus in het geval je op zoek bent naar zonnepanelen voor op een woning kun je deze blogs eens bekijken: gemiddelde kosten 6 zonnepanelen, en gemiddelde kosten 8 zonnepanelen.

Extra zonnepanelen plaatsen – hoe werkt dat?

zonnepanelen in Zeist

Je hebt al wat zonnepanelen op je dak liggen, maar je wilt er graag een paar extra. Dit kan om meerdere redenen, bijvoorbeeld omdat ze nu niet genoeg opleveren, of omdat je een zwembad laat aanleggen die je wilt gaan verwarmen met duurzame energie. In deze blog leggen we je uit waar je rekening mee moet houden om te zorgen dat je bestaande systeem soepel blijft werken met de nieuwe toevoegingen.

Slim besparen met zonnepanelen.

Snel en gratis een offerte op maat

We gaan zorgvuldig met je gegevens om en gebruiken deze alleen om een offerte op maat te maken. Gratis & vrijblijvend.

Direct advies?

Vul onderstaand je telefoonnummer in en we nemen z.s.m. contact met je op!