Extra zonnepanelen plaatsen – hoe werkt dat?

Je hebt al wat zonnepanelen op je dak liggen, maar je wilt er graag een paar extra. Dit kan om meerdere redenen, bijvoorbeeld omdat ze nu niet genoeg opleveren, of omdat je een zwembad laat aanleggen die je wilt gaan verwarmen met duurzame energie. In deze blog leggen we je uit waar je rekening mee moet houden om te zorgen dat je bestaande systeem soepel blijft werken met de nieuwe toevoegingen.
zonnepanelen in Zeist

Controleer je huidige zonnesysteem

Het is belangrijk om te checken wat je nu hebt liggen. Controleer de capaciteit van je omvormer en bekijk hoeveel ruimte er nog beschikbaar is op je dak voor extra panelen. Het is belangrijk dat het bestaande zonnesysteem genoeg vermogen heeft om de extra energie die de nieuwe zonnepanelen opwekken te kunnen verwerken.

Bepaal je energiebehoefte

Voordat je beslist of en hoeveel extra zonnepanelen je wilt toevoegen, moet je weten hoeveel extra energie je (ongeveer) nodig hebt. Analyseer je huidige energieverbruik en overweeg toekomstige veranderingen die van invloed kunnen zijn op je energiebehoefte. Door je energieverbruik te begrijpen, kun je de capaciteit van de extra zonnepanelen nauwkeurig afstemmen op je behoeften.

Soorten zonnepanelen

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen beschikbaar, hierover lees je op deze pagina meer. Elk type paneel heeft zijn eigen voor- en nadelen. Monokristallijne panelen hebben bijvoorbeeld een hogere effici├źntie, terwijl polykristallijne panelen vaak goedkoper zijn. Het is belangrijk om de juiste panelen te kiezen die het beste passen bij jouw behoeften en budget.

Bij het toevoegen van extra zonnepanelen is het cruciaal om panelen te selecteren die compatibel zijn met je huidige systeem. Het voltage en het vermogen van de nieuwe panelen moeten in lijn zijn met je bestaande omvormer en bekabeling.

Wat betekent het plaatsen van extra zonnepanelen voor de installatie?

Bij het toevoegen van extra zonnepanelen kunnen er aanpassingen aan de elektrische installatie nodig zijn. Dit kan onder andere het upgraden van de omvormer, het toevoegen van extra bekabeling en het installeren van een energiemeter omvatten. Als je erachter wilt komen of dit in jouw geval nodig is, raden we aan dit altijd door experts te laten doen.

Extra zonnepanelen laten plaatsen? Veranderstroom helpt je!

Zoals je in de blog hebt kunnen lezen is het bij het plaatsen van extra zonnepanelen erg belangrijk dat je dit laat doen door experts. Deze kunnen je adviseren over de mogelijkheden en helpen je met de beste installatie voor jou.

Wij van Veranderstroom helpen je graag! We maken de aanschaf van extra zonnepanelen voor jou zo makkelijk mogelijk. Geen moeilijke technische verhalen of ellenlange offertes, maar gewoon een goed product en duidelijke service. Daardoor weet jij bij elke stap in het proces precies wat er gebeurt. Wel zo fijn als het om jouw huis en geld gaat.

Omdat wij geloven in ons product hebben wij een installatiegarantie van 12 jaar in het leven geroepen. We willen je namelijk niet opzadelen met een lading panelen op je dak die na een maand kapot zijn. Betaalbaar verduurzamen moet namelijk ook werken.

Vraag een offerte aan zodat wij op afstand bekijken of jouw dak geschikt is voor extra zonnepanelen. Dan bellen wij je terug om je wensen te bespreken en nog belangrijker: hoeveel jij kan besparen met de extra panelen van Veranderstroom.

Hierom kiezen mensen voor Zonnepanelen van Veranderstroom

Eenvoudig

Geen technische verhalen of lange offertes maar een gemakkelijk proces.

Betaalbaar

Het verduurzamen van je huis is voor iedereen mogelijk met onze betaalbare prijzen.

Transparant

Wij verschuilen ons niet achter moeilijke termen maar zijn transparant in wat we doen.

Klaar om geld te besparen met zonnepanelen?

Waar wacht je nog op? Doe de dakcheck en we laten je meteen onze scherpe prijzen zien. 

Slim besparen met zonnepanelen.

Snel en gratis een offerte op maat

We gaan zorgvuldig met je gegevens om en gebruiken deze alleen om een offerte op maat te maken. Gratis & vrijblijvend.

Direct advies?

Vul onderstaand je telefoonnummer in en we nemen z.s.m. contact met je op!