Wat kosten 6 zonnepanelen gemiddeld?

Zonnepanelen worden steeds populairder. Steeds meer mensen zien in welke voordelen het voor ze oplevert, zeker met de stijgende prijzen. Maar we blijven natuurlijk Nederlanders, dus één van de eerste vragen die naar boven komt is vaak: “Wat kost het?” In deze blog leggen we uit welke factoren er mee spelen in het kostenplaatje en geven we een beeld van de gemiddelde kosten voor 6 zonnepanelen.
Zonnepanelen in Lansingerland

Aspecten die invloed hebben op de kosten

Verschillende aspecten oefenen invloed uit op de prijs voor 6 zonnepanelen, namelijk:

  • Het type zonnepaneel: over het algemeen zijn polykristallijne en dunne-filmpanelen goedkoper dan monokristallijne panelen.
  • Het merk van de panelen: net zoals bij bijvoorbeeld kleding, kan de prijs van zonnepanelen ook variëren per merk. Sommige merken zijn over het algemeen duurder dan anderen, maar hier krijg je vaak meer kwaliteit of betere technologie voor terug.
  • Het vermogen van de zonnepanelen: een hoger vermogen betekent ook hogere kosten. Maar, met een hoger vermogen wek je natuurlijk ook meer energie op.
  • Type omvormer: micro-omvormers zijn duurder dan normale omvormers, maar bieden wel voordelen op het gebied van efficiëntie en monitoring.
  • Overige bijkomende kosten: bij het installeren van zonnepanelen kunnen ook extra kosten komen kijken zoals de installatiekosten, versteviging van de draagconstructie en montagemateriaal. Uiteraard is dit volledig afhankelijk van hoe groot en complex het project is.

De gemiddelde kosten van 6 zonnepanelen

Zoals we hierboven beschreven is het kostenplaatje sterk afhankelijk van een aantal factoren. Daarom geven we hier slechts een indicatie. De kosten per zonnepaneel liggen tussen de €200 en €400. Voor 6 zonnepanelen komt dit dus neer op een kostprijs tussen de €1200 en €2400, exclusief installatiekosten en bijkomende apparatuur. 

 

Veranderstroom hanteert de meest concurrerende prijzen op de zonnepanelenmarkt. In tegenstelling tot andere aanbieders, vermijden wij onnodig hoge marges en grote verkoopteams. Bovendien geven wij de kortingen van onze leveranciers direct aan jou door. Bij ons bespaar je daardoor honderden euro’s in vergelijking met andere aanbieders.

Checken of dit overeenkomt met de prijzen van Veranderstroom

Hoe snel verdien je je investering terug?

Nadat je zonnepanelen hebt aangeschaft, wil je jouw investering natuurlijk zo snel mogelijk terugverdienen. Gemiddeld gezien gebeurt dit terugverdienen in 6 tot 10 jaar, afhankelijk van factoren zoals de locatie, energieprijzen en eventuele overheidsvergoedingen.

Het rendement van je zonnepanelen varieert ook aan de hand van een aantal factoren, maar hebben eigenlijk altijd een zeer aantrekkelijk rendement. Je mag dus wel verwachten dat je flink bespaart op je energierekening. Nadat je jouw zonnepanelen hebt terugverdient, blijf je natuurlijk geld besparen en kunnen je panelen zelfs geld gaan opleveren door de verkoop van overtollige energie aan het elektriciteitsnet! Win-win.

Installatie en onderhoudskosten van 6 zonnepanelen

De kosten beperken zich, zoals hierboven ook al even genoemd, niet alleen tot de aankoop van de panelen zelf, maar ook de installatie- en onderhoudskosten. Installatiekosten voor 6 zonnepanelen liggen gemiddeld tussen de €800 en €2800. Voor het onderhoud hoef je niet zoveel kosten te rekenen. Het regelmatig reinigen van de panelen en inspecteren van de elektrische componenten is iets wat wij zeker aanraden, maar dit zal niet enorm in de papieren lopen.

Als je wilt ontdekken hoe je kunt besparen met zonnepanelen, vraag dan vrijblijvend een offerte aan bij Veranderstroom. Voor meer informatie over zonnepanelen kun je terecht bij onze meest gestelde vragen, of je kunt direct contact met ons opnemen om je vraag te stellen.

Veranderstroom helpt jou naar renabele zonnepanelen

Overtuigd? Veranderstroom benadert de markt van zonnepanelen net wat anders. We rekenen geen onnodige kosten, geven de langste garanties en bij ons weet je wie er achter de organisatie zitten. Dus, waar wacht je nog op? Vraag een offerte aan, dan laten we je direct zien wat jij gaat besparen!

Hierom kiezen mensen voor Zonnepanelen van Veranderstroom

Eenvoudig

Geen technische verhalen of lange offertes maar een gemakkelijk proces.

Betaalbaar

Het verduurzamen van je huis is voor iedereen mogelijk met onze betaalbare prijzen.

Transparant

Wij verschuilen ons niet achter moeilijke termen maar zijn transparant in wat we doen.

Klaar om geld te besparen met zonnepanelen?

Waar wacht je nog op? Doe de dakcheck en we laten je meteen onze scherpe prijzen zien. 

Slim besparen met zonnepanelen.

Snel en gratis een offerte op maat

We gaan zorgvuldig met je gegevens om en gebruiken deze alleen om een offerte op maat te maken. Gratis & vrijblijvend.

Direct advies?

Vul onderstaand je telefoonnummer in en we nemen z.s.m. contact met je op!