Wat zijn de gemiddelde kosten van 20 zonnepanelen?

Van plan om zonnepanelen te plaatsen, of gewoon even de mogelijkheden aan het onderzoeken? Dan wil je natuurlijk wel weten wat dat ongeveer gaat kosten. In deze blog leggen we je uit wat de gemiddelde kosten zijn voor 20 zonnepanelen en wat de andere kostenposten zijn waar je rekening mee moet houden. Let op: voor ‘normale’ huishoudens is 20 zonnepanelen erg veel, dus in het geval je op zoek bent naar zonnepanelen voor op een woning kun je deze blogs eens bekijken: gemiddelde kosten 6 zonnepanelen, en gemiddelde kosten 8 zonnepanelen.
Zonnepanelen kopen bij Veranderstroom

De gemiddelde kosten van 20 zonnepanelen

Over het algemeen kun je verwachten dat de kosten voor 20 zonnepanelen, inclusief installatie, ergens tussen de €6.000 en €12.000  liggen. Dit is een ruwe schatting en de daadwerkelijke kosten kunnen hoger of lager uitvallen op basis van factoren die we straks beschrijven.

Als je kiest voor Veranderstroom, ben je verzekerd van de meest concurrerende prijzen op de markt. Wij vermijden namelijk onnodig hoge marges en grote verkoopteams – ons goede aanbod en tevreden klanten doen dit werk voor ons. Daarnaast geven we de kortingen die we ontvangen van onze leveranciers direct aan jou door. Hierdoor bespaar je bij ons honderden euro’s in vergelijking met andere aanbieders.

Keuzes die invloed hebben op de kosten

Net zoals bij eigenlijk alle producten, hebben de keuzes die je maakt invloed op het kostenplaatje. Hieronder bespreken we de keuzes die dit zijn:

  • Polykristallijne panelen, dunne-filmpanelen of monokristallijne panelen? De eerste twee zijn over het algemeen goedkoper dan de laatste.
  • Voor welk merk panelen ga je? Net als bij bijvoorbeeld schoenen, varieert de prijs van zonnepanelen ook aan de hand van het merk.
  • Ga je voor zonnepanelen met een groot of klein vermogen? Meer vermogen betekent in de meeste gevallen ook een hogere prijs.
  • Type omvormer: micro-omvormers zijn duurder dan normale omvormers, maar bieden wel voordelen op het gebied van efficiëntie en monitoring.
  • Overige bijkomende kosten: bij het installeren van zonnepanelen kunnen ook extra kosten komen kijken zoals de installatiekosten, versteviging van de draagconstructie en montagemateriaal. Uiteraard is dit volledig afhankelijk van hoe groot en complex het project is.

Hoe snel verdien je je investering terug?

Na de initiële investering, kan het terugverdienen beginnen. Maar hoelang duurt dit gemiddeld? Over het algemeen is dit 6 tot 10 jaar, afhankelijk van factoren zoals je locatie, energieprijzen en eventuele overheidsvergoedingen.

Het rendement van zonnepanelen wordt beïnvloed door verschillende factoren, maar over het algemeen bieden ze een zeer aantrekkelijk rendement. Je kunt dus verwachten dat je aanzienlijk bespaart op je energierekening. Zodra je jouw zonnepanelen hebt terugverdiend, blijf je geld besparen en kunnen ze zelfs geld opleveren door overtollige energie terug te verkopen aan het elektriciteitsnet. Een win-win situatie dus!

De installatie en onderhoudskosten voor 20 zonnepanelen

Ben je er uit welke panelen het moeten worden bij jou op het dak? Dan komen de installatiekosten om de hoek kijken. Installatiekosten voor 20 zonnepanelen liggen gemiddeld tussen de €? en €? . Voor het onderhoud hoef je niet zoveel kosten te rekenen. Het regelmatig reinigen van de panelen en inspecteren van de elektrische componenten is iets wat wij zeker aanraden, maar dit zal niet enorm in de papieren lopen.

Als je wilt ontdekken hoe je kunt besparen met zonnepanelen, vraag dan vrijblijvend een offerte aan bij Veranderstroom. Voor meer informatie over zonnepanelen kun je terecht bij onze meest gestelde vragen, of je kunt direct contact met ons opnemen om je vraag te stellen.

Checken bij Veranderstroom

Hierom kiezen mensen voor Zonnepanelen van Veranderstroom

Eenvoudig

Geen technische verhalen of lange offertes maar een gemakkelijk proces.

Betaalbaar

Het verduurzamen van je huis is voor iedereen mogelijk met onze betaalbare prijzen.

Transparant

Wij verschuilen ons niet achter moeilijke termen maar zijn transparant in wat we doen.

Klaar om geld te besparen met zonnepanelen?

Waar wacht je nog op? Doe de dakcheck en we laten je meteen onze scherpe prijzen zien. 

Slim besparen met zonnepanelen.

Snel en gratis een offerte op maat

We gaan zorgvuldig met je gegevens om en gebruiken deze alleen om een offerte op maat te maken. Gratis & vrijblijvend.

Direct advies?

Vul onderstaand je telefoonnummer in en we nemen z.s.m. contact met je op!