Wat zijn de gemiddelde kosten voor 8 zonnepanelen?

Steeds meer mensen overwegen het om zonnepanelen te laten plaatsen. Eén van de vragen die dan altijd meteen opkomt, is: “Wat kost het?” In deze blog bieden we een overzicht van verschillende kostenfactoren en vertellen we je welke kosten je gemiddeld kunt verwachten voor het laten plaatsen van 8 zonnepanelen.
zonnepanelen in Nieuwegein

Factoren die de kosten beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op hoe duur zonnepanelen zijn:

  • Het type zonnepaneel. Monokristallijne panelen zijn over het algemeen duurder dan polykristallijne of dunne-filmpanelen.
  • Het vermogen van de zonnepanelen. Hoe hoger het vermogen, hoe hoger de kosten.
  • Het merk. Sommige merken zijn duurder dan andere.
  • De eventuele bijkomende apparatuur. Zo is een micro-omvormer duurder dan een centrale omvormer.
  • Bijkomende kosten zoals installatiekosten en montagemateriaal.

Wat kosten 8 zonnepanelen gemiddeld?

De gemiddelde kosten van zonnepanelen variëren aan de hand van verschillende factoren, zoals hierboven genoemd. Over het algemeen liggen de kosten per zonnepaneel tussen de €200 en €400, afhankelijk van het merk en het vermogen. Voor een configuratie van 8 zonnepanelen zou dit neerkomen op een totale kostprijs tussen de €1600 en €3200, exclusief installatiekosten en bijkomende apparatuur. 

Bij Veranderstroom kunnen we onze prijzen het laagste houden van de gehele zonnepanelenmarkt. Wij werken namelijk niet met onnodig hoge marges of grote verkoopteams. Daarnaast geven we kortingen van onze leveranciers direct door aan jou. Wel zo eerlijk. Daardoor bespaar je bij Veranderstroom honderden euro’s ten opzichte van andere aanbieders.

Even met Veranderstrooom checken of dit overeenkomt met hun prijzen?

Terugverdientijd en rendement

Bij het evalueren van de kosten van zonnepanelen is het ook belangrijk om te kijken naar de terugverdientijd en het rendement op investering (ROI). De terugverdientijd verwijst naar het aantal jaren dat nodig is om de initiële investering terug te verdienen via energiebesparingen. Gemiddeld ligt de terugverdientijd voor zonnepanelen tussen de 6 en 10 jaar, afhankelijk van verschillende factoren zoals de geografische locatie, energieprijzen en eventuele financiële stimuleringsmaatregelen.

Het rendement op investering kan ook variëren, maar zonnepanelen hebben over het algemeen een aantrekkelijk rendement. Je bespaart al snel honderden euro’s per jaar aan energiekosten. Na de terugverdientijd kunnen zonnepanelen gedurende vele jaren energie besparen en mogelijk zelfs geld opleveren door de verkoop van overtollige energie aan het elektriciteitsnet.

Installatie en onderhoudskosten bij 8 zonnepanelen

Naast de kosten van de zonnepanelen zelf, moeten ook de installatie- en onderhoudskosten in overweging worden genomen. Installatiekosten kunnen variëren, afhankelijk van de complexiteit van het project en de gebruikte materialen. Gemiddeld liggen de installatiekosten tussen de €1000 en €3000 voor een configuratie van 8 zonnepanelen. 

Voor het onderhouden van 8 zonnepanelen heb je minimale kosten. Het regelmatig reinigen van de panelen en inspecteren van de elektrische componenten is iets wat wij zeker aanraden, maar dit zal niet enorm in de papieren lopen.

Wil je snel weten hoe jij kunt besparen met zonnepanelen? Vraag een vrijblijvende offerte aan. Eerst meer weten over zonnepanelen? Kijk dan bij de meest gestelde vragen of stel je vraag direct aan ons via de telefoon.

Checken of dit overeenkomt met de prijzen van Veranderstroom

Hierom kiezen mensen voor Zonnepanelen van Veranderstroom

Eenvoudig

Geen technische verhalen of lange offertes maar een gemakkelijk proces.

Betaalbaar

Het verduurzamen van je huis is voor iedereen mogelijk met onze betaalbare prijzen.

Transparant

Wij verschuilen ons niet achter moeilijke termen maar zijn transparant in wat we doen.

Klaar om geld te besparen met zonnepanelen?

Waar wacht je nog op? Doe de dakcheck en we laten je meteen onze scherpe prijzen zien. 

Slim besparen met zonnepanelen.

Snel en gratis een offerte op maat

We gaan zorgvuldig met je gegevens om en gebruiken deze alleen om een offerte op maat te maken. Gratis & vrijblijvend.

Direct advies?

Vul onderstaand je telefoonnummer in en we nemen z.s.m. contact met je op!