Zonnepanelen in de tuin – dit zijn je opties

Je tuin is natuurlijk een plek waar je lekker van de zon geniet. En dat is een mooi bruggetje, want wist je dat je ook zonnepanelen in je tuin kunt plaatsen? In deze blog gaan we de verschillende opties bespreken om zonnepanelen in je tuin te integreren. Ontdek hoe je je eigen groene energie kunt opwekken en tegelijkertijd je tuin kunt benutten!
Hoe kies je het juiste zonnepaneel?

Zonnepanelen in de versus op het dak

In sommige gevallen is het niet mogelijk om zonnepanelen te plaatsen op je dak. Bijvoorbeeld als je hiervoor geen vergunning krijgt, of wanneer je dak niet sterk genoeg is en je niet wilt investeren in de versteviging hiervan. Zonnepanelen op het dak is de ‘traditionele’ keuze en is een goede optie als je voldoende dakoppervlak hebt dat gunstig is georiënteerd ten opzichte van de zon. Aan de andere kant bieden zonnepanelen in de tuin enkele unieke voordelen, zoals flexibiliteit in plaatsing en een esthetisch aantrekkelijke oplossing voor sommige tuinontwerpen.

Optie 1 - Grondgemonteerde zonnepanelen

Een populaire optie voor zonnepanelen in de tuin is het plaatsen van grondgemonteerde panelen. De naam zegt het al, deze panelen worden op frames of palen op de grond geplaatst en zijn hierdoor flexibel qua positionering. Hierdoor kun je ze plaatsen op een plek waar ze het meeste zon kunnen vangen. Grondgemonteerde zonnepanelen kunnen vooral aantrekkelijk zijn als je beperkte dakruimte hebt of als je een optimale oriëntatie van je dak mist.

Optie 2 - Zonnetuinen of zonneparken

Oké dit is misschien niet in je eigen tuin, maar dit is wel een mooie optie voor wanneer je dak niet geschikt is voor zonnepanelen. Zonnetuinen of zonneparken zijn gemeenschappelijke zonnepaneelinstallaties waarbij verschillende mensen samen investeren in een groter zonneproject. Je deelt dus de aanschaf- en onderhoudskosten. En je hoeft je niet druk te maken over het installeren en onderhouden van individuele panelen in je tuin.

Optie 3 - Geïntegreerde zonnepanelen

Als je de klassieke uitstraling van je tuin wilt behouden, zijn geïntegreerde zonnepanelen een goede keuze. Dit zijn zonnezeilen of -folies die naadloos kunnen worden geïntegreerd in je tuinontwerp. Zonnefolie kan bijvoorbeeld worden gebruikt op glazen oppervlakken zoals ramen of serres, en laten dus licht door. Zonnezeilen kunnen juist schaduw bieden en tegelijkertijd zonne-energie opwekken.

Wil jij zonnepanelen in de tuin?

Zonnepanelen in de tuin zijn een aantrekkelijke optie om duurzame energie op te wekken, zonder je dak vol te leggen met panelen. Het aanleggen van een zonne-energiesysteem blijft maatwerk, en daarom is het belangrijk om de verschillende mogelijkheden goed te onderzoeken.

 

Bij Veranderstroom geven we je graag advies. We houden dit altijd eenvoudig en komen niet met onduidelijke technische verhalen en ingewikkelde offertes. We zorgen voor een helder verhaal en eenvoudig aanschafproces. Daarbij zijn wij altijd eerlijk en transparant in alles wat we doen. Wil je snel weten hoe jij kunt besparen met zonnepanelen in de tuin? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op.

Hierom kiezen mensen voor Zonnepanelen van Veranderstroom

Eenvoudig

Geen technische verhalen of lange offertes maar een gemakkelijk proces.

Betaalbaar

Het verduurzamen van je huis is voor iedereen mogelijk met onze betaalbare prijzen.

Transparant

Wij verschuilen ons niet achter moeilijke termen maar zijn transparant in wat we doen.

Klaar om geld te besparen met zonnepanelen?

Waar wacht je nog op? Doe de dakcheck en we laten je meteen onze scherpe prijzen zien. 

Slim besparen met zonnepanelen.

Snel en gratis een offerte op maat

We gaan zorgvuldig met je gegevens om en gebruiken deze alleen om een offerte op maat te maken. Gratis & vrijblijvend.

Direct advies?

Vul onderstaand je telefoonnummer in en we nemen z.s.m. contact met je op!