Zonnepanelen onderhoud

Onderhoud zonnepanelen niet te vaak, dat is helemaal niet nodig. Over het algemeen heeft een zonnepanelensysteem nauwelijks onderhoud nodig. Een paar keer per jaar de zonnepanelen (laten) reinigen is meestal voldoende om de prestatie hoog te houden. Een onderhoudscontract heb je bij zonnepalen van Veranderstroom niet nodig. Door de 12 jaar garantie op de installatie met gratis reparatieservice kun je zorgeloos genieten van je duurzame zonne-energie. Hieronder lees je alles over zonnepanelen opbrengst; waar die van afhankelijk is, hoe je de opbrengst kunt inschatten en hoe je de opbrengst van jouw zonnepanelen kunt bijhouden. Zie je liever meteen welke opbrengst zonnepanelen op jouw dak je zouden geven? Doe dan de dakcheck.
omvormers

Handige tips

Hoe zonnepanelen onderhouden / schoonmaken?

Maak je zonnepanelen aan het begin van de lente schoon, voordat het zonnige seizoen begint. En onderhoud zonnepanelen het liefst als er weinig zonlicht is. Bijvoorbeeld op bewolkte dagen, vroeg in de ochtend of laat in de avond. Zo voorkom je dat het schoonmaakwater snel opdroogt en vlekken achterlaat die de zon blokkeren.

Schakel je zonnepanelensysteem helemaal uit tijdens het reinigen. Haal het droge afval, zoals bladeren weg. Je maakt je zonnepanelen schoon met een zachte borstel of spons, lauw kraanwater en een biologisch schoonmaakmiddel. Kom niet aan de bekabeling en ga niet op je zonnepanelen staan of zitten.

Met de monitoringapplicatie van je zonnestroomsysteem kun je de opbrengst van je zonnepanelen op de voet volgen met je computer, tablet of smartphone. Als de zonnepanelen vuil zijn dan zie je dit met de app direct door het verschil in opbrengst.

Sommige applicaties houden zelfs de opbrengst per paneel bij. Dat is handig, want je weet hierdoor precies welk zonnepaneel minder opbrengt door bijvoorbeeld bladval of vuil.

Zonnepanelen opbrengst monitoren

Krijg inzicht in je opbrengst met behulp van een app. 

Zonnepanelen laten schoonmaken

Ga je zelf het dak liever niet op? Je kunt je zonnepanelen ook door Veranderstroom laten schoonmaken. Onze gecertificeerde lokale partners voeren dit perfect voor je uit. We werken in heel Nederland, en hebben gekwalificeerde en ervaren monteurs.

Onderhoudscontract zonnepanelen

Een onderhoudscontract of -abonnement voor zonnepanelen heb je bij Veranderstroom de eerste 12 jaar na installatie niet nodig. Veranderstroom geeft je 12 jaar garantie op de installatie bij de aankoop van zonnepanelen. Dit is uniek in Nederland! Het komt weinig voor, maar krijg jij onverhoopt toch te maken met storingen of problemen met je zonnepanelen? Dan komt één van onze servicemonteurs snel langs om dit op te lossen. De kosten voor het onderhoud van zonnepanelen van Veranderstroom zitten in de garantie. Deze gratis reparatieservice is voor rekening van Veranderstroom, jij betaalt dus geen onverwachte kosten.
onderhoud zonnepanelen

Hierom kiezen mensen voor Zonnepanelen van Veranderstroom

Eenvoudig

Geen technische verhalen of lange offertes maar een gemakkelijk proces.

Betaalbaar

Het verduurzamen van je huis is voor iedereen mogelijk met onze betaalbare prijzen.

Transparant

Wij verschuilen ons niet achter moeilijke termen maar zijn transparant in wat we doen.

Klaar om geld te besparen met zonnepanelen?

Waar wacht je nog op? Doe de dakcheck en we laten je meteen onze scherpe prijzen zien. 

Slim besparen met zonnepanelen.

Snel en gratis een offerte op maat

We gaan zorgvuldig met je gegevens om en gebruiken deze alleen om een offerte op maat te maken. Gratis & vrijblijvend.

Direct advies?

Vul onderstaand je telefoonnummer in en we nemen z.s.m. contact met je op!