Zonnepanelen onderhoud

Onderhoud zonnepanelen niet te vaak, dat is helemaal niet nodig. Over het algemeen heeft een zonnepanelensysteem nauwelijks onderhoud nodig. Een paar keer per jaar de zonnepanelen (laten) reinigen is meestal voldoende om de prestatie hoog te houden.

Een onderhoudscontract heb je bij zonnepalen van Veranderstroom niet nodig. Door de 12 jaar garantie op de installatie met gratis reparatieservice kun je zorgeloos genieten van je duurzame zonne-energie.

Onderhoud zonnepanelen

Handige tips

Hoe zonnepanelen onderhouden / schoonmaken?

Maak je zonnepanelen aan het begin van de lente schoon, voordat het zonnige seizoen begint. En onderhoud zonnepanelen het liefst als er weinig zonlicht is. Bijvoorbeeld op bewolkte dagen, vroeg in de ochtend of laat in de avond. Zo voorkom je dat het schoonmaakwater snel opdroogt en vlekken achterlaat die de zon blokkeren.

zonnepanelen onderhouden door eens per jaar schoon te maken

Schakel je zonnepanelensysteem helemaal uit tijdens het reinigen. Haal het droge afval, zoals bladeren weg. Je maakt je zonnepanelen schoon met een zachte borstel of spons, lauw kraanwater en een biologisch schoonmaakmiddel. Kom niet aan de bekabeling en ga niet op je zonnepanelen staan of zitten.

Met de monitoringsApp van je zonnestroomsysteem kun je de opbrengst van je zonnepanelen op de voet volgen met je computer, tablet of smartphone. Als de zonnepanelen vuil zijn dan zie je dit met de App direct door het verschil in opbrengst.

De App van Solar Edge geeft de opbrengst zelfs apart per zonnepaneel aan. Dat is handig, want je weet hierdoor precies welk zonnepaneel minder opbrengt door bijvoorbeeld bladval of vuil.

Zonnepanelen opbrengst monitoren
MonitoringApp van omvormerfabrikant SolarEdge

Zonnepanelen laten schoonmaken

Ga je zelf het dak liever niet op? Je kunt je zonnepanelen ook door Veranderstroom laten schoonmaken. Onze gecertificeerde lokale partners voeren dit perfect voor je uit. We werken in heel Nederland, en hebben gekwalificeerde en ervaren monteurs.

Onderhoudscontract zonnepanelen

Een onderhoudscontract of -abonnement voor zonnepanelen heb je bij Veranderstroom de eerste 12 jaar na installatie niet nodig. Veranderstroom geeft je 12 jaar garantie op de installatie bij de aankoop van zonnepanelen. Dit is uniek in Nederland! 

Het komt weinig voor, maar krijg jij onverhoopt toch te maken met storingen of problemen met je zonnepanelen? Dan komt één van onze servicemonteurs snel langs om dit op te lossen. De kosten voor het onderhoud van zonnepanelen van Veranderstroom zitten in de garantie. Deze gratis reparatieservice is voor rekening van Veranderstroom, jij betaalt dus geen onverwachte kosten.

onderhoud zonnepanelen

Onderhoud omvormer

Bij zonnepalen van Veranderstroom kun je kiezen uit 2 type omvormers:

  1. GoodWe stringomvormer: Op deze omvormer zit een garantie van 10 jaar die je kunt uitbreiden tot 15 of 20 jaar.
  2. SolarEdge omvormer: Op deze omvormer zit standaard een garantie van 12 jaar. Deze garantie is uit te breiden naar 20 of 25 jaar.

Gebeurt er binnen de garantietermijn iets met de omvormer, dan wordt deze kosteloos gerepareerd of vervangen. De gemiddelde levensduur van een omvormer ligt tussen de 10 en 15 jaar, daarom is het verstandig om de garantietermijn van de omvormer te verlengen.

GoodWe stringomvormer

Klaar om geld te besparen?

Waar wacht je nog op? Doe de dakcheck en we laten je meteen onze scherpe prijzen zien.