Hoe kies je de juiste zonnepanelen?

Naast de perfecte plaatsing op jouw dak en het weer, heeft ook het materiaal waar je zonnepanelen van gemaakt zijn invloed op je rendement. Dat materiaal kan monokristallijn, polykristallijn of glas-glas zijn. Iedere soort zonnepanelen heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hoe kies je de juiste zonnepanelen? Wij zetten het voor je op een rijtje!

Hoe kies je het juiste zonnepaneel?

Monokristallijn zonnepanelen

Monokristallijn zonnepanelen zijn de zwarte panelen met ronde hoeken, die je het vaakst op de daken ziet liggen. De zonnecellen in monokristallijn bestaan uit één silicium kristal, waardoor ze het meeste vermogen hebben. Dit maakt monokristallijn zonnepanelen ook geschikt voor huizen met een klein dakoppervlak, maar genoeg licht is wel belangrijk. Plaats monokristallijn panelen dus het liefst op het zuiden, wanneer je hiervoor kiest.

Voordelen monokristallijn

Nadelen van monokristallijn

De monokristallijn N-type zonnepanelen van Jinko zijn de top in monokristallijn. Alle voordelen, en niet de nadelen van de meeste monokristallijn zonnepanelen. Daarom kiezen wij voor monokristallijn N-type van Jinko Solar. Waarom? Dat lees je onderaan deze pagina.

Juiste zonnepanelen kiezen veranderstroom

Polykristallijn zonnepanelen

Polykristallijn zonnepanelen zijn gemaakt van meerdere silicium kristallen. Hierdoor is het productieproces minder intensief met minder restafval, waardoor de kosten van deze blauwe panelen lager zijn. Doordat ze uit meerdere kristallen bestaan in plaats van één massief kristal, ligt de opbrengst ook lager dan van monokristallijn. Maar doordat ze een goedkopere keuze zijn, is het rendement nog steeds goed.

Voordelen polykristallijn

Nadelen van polykristallijn

Glas-glas zonnepanelen

In tegenstelling tot de eerder genoemde zonnepanelen, die altijd uit glas, een laag zonnecellen en kunststof folie aan de achterkant bestaan, hebben de zwarte glas-glas zonnepanelen in plaats van folie nog een laag glas en bestaan ze uit één stuk. Dat zorgt ervoor dat deze panelen robuust en onbrandbaar zijn: ze hebben minder last van mechanische spanning, vocht en temperatuurverschillen. Daarom is de keuze voor glas-glas zonnepanelen duurzaam: ze lang mee, en is er door de jaren heen minder verlies van vermogen dan bij traditionele zonnepanelen.

Voordelen polykristallijn

Nadelen van polykristallijn

Veranderstroom kiest voor jinko n-type zonnepanelen

Van alle soorten zonnepanelen kiezen wij voor de zonnepanelen van Jinko Solar N-type. Dat zijn monokristallijn zonnepanelen met de beste prijs-kwaliteit verhouding. En dat niet alleen: ze zijn de standaard voor de komende jaren. Waarom? 

  • Jinko stelt zijn zonnepanelen op de proef. Bij het productieproces worden de zonnepanelen aan extreme omstandigheden blootgesteld. En omdat ze hun panelen blijven doorontwikkelen volgens de hoogste kwaliteitseisen, loopt Jinko altijd voorop in technologie.
  • Dankzij het ontwerp presteren Jinko N-type zonnepanelen ook bij minder zonlicht,zoals in de ochtend en wanneer het bewolkt is. 
  • Door datzelfde ontwerp hebben ze minder last van rendementsverlies door hitte dan andere merken monokristallijn zonnepanelen.
  • Jinko N-type worden gedoopt in fosfor. Daardoor gaan ze lang mee met weinig vermogenverlies. En dat merk jij op jouw energierekening. 
  • Het Jinko N-type zonnepaneel heeft na 30 jaar nog een vermogen van minimaal 87,4% van de beginopbrengst. Daarom krijg jij een vermogensgarantie van 30 jaar op deze zonnepanelen.
  • Jinko N-type monokristallijn panelen zijn volledig zwart met zwarte randen. Dat staat strak op jouw dak.

Kies jij ook voor Jinko N-type negatieve monocell zonnepanelen? Dat snappen we. Je kunt bij Veranderstroom kiezen uit Jinko 355, 385, 390 en 400 N-type.

Toch liever iets anders? Ook geen probleem. Wij leveren zonnepanelen van bijna ieder merk en wattpiek. Vraag ons ernaar via de chat of bel ons.