Hoe kies je de juiste zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn er in allerlei soorten en maten. Naast de perfecte plaatsing op jouw dak en het weer, heeft ook het materiaal waar je zonnepanelen van gemaakt zijn, invloed op je rendement. Iedere soort zonnepanelen heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hoe kies je de juiste zonnepanelen? Wij zetten het voor je op een rijtje!

Hoe kies je het juiste zonnepaneel?

Monokristallijn zonnepanelen

Er zijn grofweg drie verschillende soorten zonnepanelen. Monokristallijn zonnepanelen zijn de zwarte panelen met ronde hoeken, die je het vaakst op de daken ziet liggen. De zonnecellen in monokristallijn bestaan uit één silicium kristal, waardoor ze het meeste vermogen hebben. Dit maakt monokristallijn zonnepanelen ook geschikt voor huizen met een klein dakoppervlak, maar genoeg licht is wel belangrijk. Plaats monokristallijn panelen dus het liefst op het zuiden, wanneer je hiervoor kiest.

Voordelen monokristallijn

Nadelen van monokristallijn

Juiste zonnepanelen kiezen veranderstroom

Polykristallijn zonnepanelen

Polykristallijn zonnepanelen zijn gemaakt van meerdere silicium kristallen. Hierdoor is het productieproces minder intensief met minder restafval, waardoor de kosten van deze blauwe panelen lager zijn. Doordat ze uit meerdere kristallen bestaan in plaats van één massief kristal, ligt de opbrengst ook lager dan van monokristallijn. Maar doordat ze een goedkopere keuze zijn, is het rendement nog steeds goed.

Voordelen polykristallijn

Nadelen van polykristallijn

Glas-glas of glas-folie zonnepanelen

Glas-glas zonnepanelen zijn een type zonnepaneel waarbij de zonnecellen tussen twee lagen van gehard glas worden geplaatst. Deze constructie biedt een aantal voordelen zoals een langere levensduur en een hogere efficiëntie, omdat de zonnecellen beschermd zijn tegen weersinvloeden en de hitte. De zonnecellen zijn ook minder kwetsbaar voor beschadiging door gewicht of druk. 

Glas-folie zonnepanelen zijn een ander type zonnepaneel waarbij de zonnecellen worden geplaatst tussen een enkel laag van gehard glas en een laag van folie. Deze constructie is goedkoper en flexibeler dan glas-glas zonnepanelen, maar heeft een lagere efficiëntie en een kortere levensduur omdat de zonnecellen blootgesteld zijn aan weersinvloeden en hitte.

Als je op zoekt bent naar een duurzame, efficiënte en betrouwbare optie, dan zijn glas-glas zonnepanelen waarschijnlijk de beste keuze. Twijfel je nog? Neem dan contact op en we helpen je graag verder! 

Slim besparen met zonnepanelen.

Snel en gratis een offerte op maat

We gaan zorgvuldig met je gegevens om en gebruiken deze alleen om een offerte op maat te maken. Gratis & vrijblijvend.

Direct advies?

Vul onderstaand je telefoonnummer in en we nemen z.s.m. contact met je op!