Veel gestelde vragen

Bij ons kom je vaak honderden euro’s goedkoper uit dan bij andere zonnepanelenaanbieders . Hoe kan dat? Wij willen dat iedereen kan verduurzamen en daarom kiezen wij ervoor om een lagere én vaste marges te rekenen bij onze installaties.

Waar onze concurrenten het onderste uit de kan proberen te halen kiezen wij als Veranderstroom ervoor om genoegen te nemen met wat minder. Zo worden zonnepanelen voor iedereen betaalbaar en kan heel Nederland verduurzamen.

Daarnaast houden we onze kosten laag doordat we geen groot verkoopteam gebruiken en zoveel mogelijk proberen te automatiseren. Wij geloven dat mensen vanzelf wel bij Veranderstroom terecht komen vanwege het mooie product en de goede ervaringen.

 • 12 jaar garantie op de installatie, de langste garantie in de markt.
 • Het eenvoudigste aanschafproces.
 • De laagste prijs voor A-merk panelen. Daardoor het beste rendement van iedereen.
 • Advies van experts. Maar ook vrijheid van keuze in zonnepanelen.
 • Altijd eerlijke taal zodat jij precies weet wat je krijgt. Geen addertjes onder het gras.

Kies jij ook voor zonnepanelen van Veranderstroom? Vraag een offerte aan!

Meer dan 90% van alle daken in Nederland is geschikt voor zonnepanelen. Zodra jij een offerte aanvraagt controleren wij of jouw dak dat ook is. Daarna bellen we je om je wensen te bespreken en samen te kijken welke zonnepanelen daarbij passen. We houden hierbij rekening met veel factoren. Bijvoorbeeld met welke ligging je dak heeft, de locatie in Nederland (in verband met windregio’s) en de hellingshoek. Daarna vertellen wij je je beste prijs, en hoeveel je gaat besparen. Dat is allemaal gratis en vrijblijvend.

Voordat we de zonnepanelen op je dak installeren komt onze installateur tijdens een schouw altijd eerst even dubbelchecken of er geen bijzonderheden zijn. Zo weet je zeker dat alles goed komt.

Dit bekijken we graag voor je. Wij checken op afstand hoeveel zonnepanelen er op je dak passen als je een offerte aanvraagt. We bellen je daarna om je wensen te bespreken. Daarna weet je wat het jou zou kosten en wat jij gaat besparen met zonnepanelen van Veranderstroom.

Wij nemen dezelfde dag nog contact met je op (behalve op zondag, dan zijn we vrij). Zo weet je snel en vrijblijvend waar je aan toe bent. Wel zo fijn toch?

Aan onze uitstekend gekwalificeerde installateurs kun je de installatie met een gerust hart overlaten. Niet voor niks geven we 12 jaar garantie op elke installatie. Dit is de langste garantie van alle zonnepanelenaanbieders. Bij de meeste aanbieders is dit slechts 2 jaar!

Onder installatiegarantie valt de werking van het gehele systeem. Gaat er iets stuk binnen de installatiegarantie termijn? Dan vervangen we gratis je zonnepanelen, omvormer(s), optimizer(s) en delen van het kabeltraject.

De productgarantie van de zonnepanelen verschilt per merk. Wij vertellen je gratis en vrijblijvend welke zonnepanelen we je aanbevelen en welke garantie die hebben, nadat je een offerte hebt aangevraagd.

Aan onze uitstekend gekwalificeerde installateurs kun je de installatie met een gerust hart overlaten. Niet voor niks geven we 12 jaar garantie op elke installatie. Dit is de langste garantie van alle zonnepanelenaanbieders. Bij de meeste aanbieders is dit slechts 2 jaar!

Onder installatiegarantie valt de werking van het gehele systeem. Gaat er iets stuk binnen de installatiegarantie termijn? Dan vervangen we gratis je zonnepanelen, omvormer(s), optimizer(s) en delen van het kabeltraject.

De productgarantie van de zonnepanelen verschilt per merk. Wij vertellen je gratis en vrijblijvend welke zonnepanelen we je aanbevelen en welke garantie die hebben, nadat je een offerte hebt aangevraagd.

Als je zonnepanelen huurt verdien je de zonnepanelen direct terug. Je bespaart namelijk meer op je energierekening dan wat je betaalt aan de huur van de zonnepanelen.

Als je zonnepanelen koopt duurt het wat langer. Maar verdien je uiteindelijk meer. Er zijn verschillende factoren van invloed op de tijd waarin je je zonnepanelen terugverdient, zoals 

 • de prijs van de zonnepanelen (die is het laagste bij Veranderstroom),
 • de installatie (daarvoor zit je bij ons ook goed), 
 • de kwaliteit van de zonnepanelen (wij leveren alleen A-merken),
 • het aantal zonuren (daarvoor moet je de weergoden verzoeken), 
 • de actuele stroomprijs (de afgelopen 10 jaar is deze met 14 procent gestegen)


Doordat we bij Veranderstroom op deze factoren het beste scoren verdien je de zonnepanelen van Veranderstroom het snelste terug. 

Gemiddeld duurt het 5 tot 8 jaar om de aanschaf van je zonnepanelen terug te verdienen. De levensduur van onze zonnepanelen is ongeveer 30 jaar. Nadat je je investering hebt terugverdiend, maak jij dus nog 22-25 jaar winst, door zo goed als gratis stroom op te wekken. 

Naast die 25 jaar gratis stroom wordt je huis ook meer waard als er zonnepanelen op het dak liggen. Ook op die manier verdien jij de zonnepanelen dus meteen terug.

Liever niet huren en niet kopen? Koop dan zonnepanelen in termijnen met de Veranderstroom Duurzaamheidslening. Goedkoper dan zonnepanelen huren met zeer aantrekkelijke voorwaarden en een zeer lage vaste rente. En: de panelen zijn na afbetaling helemaal van jou.

Er wordt vaak gedacht dat zonnepanelen in de winter niets of nauwelijks iets opleveren. Dit is zeker niet waar. Zonnepanelen hebben geen volle zon nodig om energie op te wekken.

Zonnepanelen werken namelijk op licht en werken dus ook als het bewolkt is. Het klopt wel dat zonnepanelen in de winter minder opleveren dan in de zomer. Logisch, want gedurende de winter is het minder lang licht buiten. Naar schatting wordt in de periode van april t/m september 70 procent van de jaarlijkse stroomproductie opgewekt. De overige 30 procent wordt van september t/m maart opgewekt.

Ook in de winter is het dus rendabel om zonnepanelen aan te schaffen. Zonnepanelen zijn een langetermijn investering. Je gaat uiteindelijk toch te maken krijgen met een zomer- en winterperiode, ongeacht wanneer je de zonnepanelen aanschaft. Daarom is het verstandig naar het jaarrendement te kijken en is het seizoen waarin je de zonnepanelen aanschaft dus niet van belang. Wacht dus niet op de zon, je verdient er net zo veel aan als je op een regenachtige dag zonnepanelen bestelt 😊.

Het maken van zonnepanelen kost natuurlijk ook energie. Maar dit is vele malen minder dan de energie die zonnepanelen besparen. Dit komt doordat jij vanaf het moment dat je zonnepanelen hebt je energie haalt van de zon in plaats van vervuilende bronnen. Je hebt over het algemeen in 2 tot 3 jaar de CO2-uitstoot van de zonnepanelen terugverdiend door de besparing aan CO2 die ze daardoor leveren.

Met een gemiddelde levensduur van 30 jaar heb je dus meer dan 25 jaar waarin je CO2 bespaart met zonnepanelen op je dak. Zonnepanelen zijn dus zeker goed voor het milieu.

Dat ligt helemaal aan je situatie. Kopen is de beste optie wanneer jij de investering klaar hebt liggen. Investeren in zonnepanelen is een duurzame investering met een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na je terugverdientijd liggen je panelen dus in die zin gratis op het dak en wek jij gratis stroom op. Daarnaast wordt je woning meer waard wanneer er zonnepanelen op liggen. Meer informatie over zonnepanelen kopen bij Veranderstroom vind je hier.

Wanneer je direct wilt besparen op je energierekening zonder meteen te investeren dan is kopen op afbetaling voor jou de beste optie. Wij doen de installatie in één dag en vanaf dat moment wek je meteen duurzame energie op. We berekenen je besparing natuurlijk voordat we de zonnepanelen plaatsen. 

Spreekt kopen je niet aan, maar wil je wel duurzaam besparen? Dan is er nog zonnepanelen kopen in termijnen met de Veranderstroom duurzaamheidslening. Dat is 36% goedkoper dan zonnepanelen huren en na afbetaling zijn de zonnepanelen, net zoals bij zonnepanelen kopen, van jou. Meer informatie over zonnepanelen Kopen in termijnen vind je hier.

Wil je advies voor jouw situatie? Of wil je een andere regeling, bijvoorbeeld de zonnepanelen meefinancieren in je hypotheek? Check dan deze pagina voor alle financieringsmogelijkheden of  bel onze klantenservice op 085-2030970

Eerst vraag je een offerte aan bij ons. Je vult wat noodzakelijke informatie in en vervolgens checken wij of je dak geschikt is voor besparen met zonnepanelen. Daar zijn we eerlijk en open over. We bellen jou om je wensen te bespreken en tonen jou de beste panelen met de beste prijs en besparing voor jouw situatie. Daarna maken wij gratis een legplan voor je dak. Daardoor komen je zonnepanelen perfect te liggen voor het maximale rendement.

Dan checkt onze installateur nog een keer fysiek of alles in orde is voor de installatie. Als alles oké is kun je de offerte bevestigen en worden je zonnepanelen geïnstalleerd. Dit doen we in één dag. Maar snelheid staat niet voor slordigheid: we werken alle kabels natuurlijk mooi weg en de zonnepanelen komen mooi recht op je dak te liggen.

Je hoeft niets te betalen tot de zonnepanelen op je dak liggen en kunt bij Veranderstroom tot op de dag van installatie nog kosteloos annuleren. Als de installatie klaar is kun jij vanaf je computer, tablet en mobiel precies hoeveel jij dagelijks bespaart. Het enige dat jij hoeft te doen is dus genieten van je lage energierekening.

Als je vragen hebt staat onze klantenservice altijd voor je klaar op telefoonnummer 085-2030970.

Nadat jij een offerte hebt aangevraagd bellen wij jou. Dan bepalen we wat het gaat kosten en wat je gaat besparen. Hierna kun je de prijs claimen. Door je prijs te claimen hoef je nog steeds niet te betalen en kun je nog gewoon annuleren tot de dag van installatie. Je geeft er alleen mee aan dat jij de prijs en panelen goed vindt. Dan weten wij dat we verder kunnen gaan. Bij vragen over de prijs of panelen geeft onze klantenservice graag toelichting, bel daarvoor 085-2030970.

Als je de prijs en panelen mooi vindt claim jij dus je prijs. Dan berekenen wij gratis hoe de zonnepanelen op jouw dak moeten liggen voor het maximale rendement. Dat sturen we jou in een legplan. Vervolgens komt onze installateur kijken of dit allemaal echt past en of er geen bijzonderheden zijn aan je huis. Dit is bijna nooit het geval. Mocht er toch iets zijn, dan laten we je dat direct weten voordat we verder gaan.

Als alles gecheckt is vragen we nogmaals akkoord op de offerte. Pas als jij de offerte bevestigd komen we de zonnepanelen installeren. Door je prijs te claimen zit jij dus nog nergens aan vast. Start nu jouw duurzame toekomst: vraag een vrijblijvende offerte aan en claim je prijs.

Wanneer je zonnepanelen neemt, heb je ook een omvormer nodig. Zonnepanelen wekken namelijk gelijkstroom op. Deze stroom moet worden omgezet naar bruikbare stroom voor de woning. Een omvormer zet gelijkstroom om in wisselstroom. Dit is de elektriciteit die je kunt gebruiken in huis. Er zijn twee soorten omvormers: stand-alone-omvormers en net-gekoppelde omvormers.

Wanneer je zonnepanelen koopt of huurt voor je huis, ga je gebruik maken een net-gekoppelde omvormer. Deze omvormers worden namelijk gebruikt in gebouwen met een vaste aansluiting, oftewel gebouwen met een meterkast. Deze omvormer zorgt er ook voor dat de extra stroom die wordt opgewekt door de zonnepanelen kan worden teruggeleverd aan het energienetwerk.

We leveren standaard een omvormer mee die het beste werkt met je zonnepanelen. Als je jouw offerte aanvraagt vertellen we je precies welke omvormer we aanbevelen voor jouw dak. Dat, en alle andere technische informatie, hoor je van ons na jouw offerte gratis en vrijblijvend.

We hebben in ons assortiment panelen van Ulica, AEG & LG. Zo kun je kiezen tussen de goedkoopste panelen voor het hoogste rendement, of bijvoorbeeld panelen uit Europa. We zorgen altijd dat jij de juiste omvormer voor je zonnepanelen krijgt. Welke dat precies is vertellen we je graag vrijblijvend nadat jij een offerte hebt aangevraagd.

Wil je iets anders dan wat wij op de website aanbieden, dan is dat ook mogelijk. Onze klantenservice bespreekt graag alle mogelijkheden. Bel daarvoor 085-2030970.

Je hoeft geen aparte verzekering af te sluiten voor je zonnepanelen. Wanneer je zonnepalen huurt regelen wij namelijk altijd de reparatie en wanneer je zonnepanelen koopt vallen ze onder je opstalverzekering. Het is wel belangrijk dat je even aan je opstalverzekeraar laat weten dat je zonnepanelen hebt.

Vraag dan ook meteen even wat je verzekeraar precies wel en niet dekt. Bijna alle opstalverzekeringen dekken bijvoorbeeld schade aan je zonnepanelen door hagel, sneeuw, bliksem, storm en brand. Maar vraag ook even of jouw verzekering ook diefstal van zonnepanelen en schade door natuurrampen dekt. Dan weet je het zeker.

Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat onze zonnepanelen weg waaien want ze kunnen tegen windkracht 12. Zo hard waait het nooit in Nederland.

Zonnepanelen wekken zo’n 30 jaar stroom op. Ze gaan dus een groot deel van je leven mee. Daarom is het belangrijk dat je ze bij een partij aanschaft die goede garanties geeft. Bij ons maak je gebruik van onze 12 jarige installatiegarantie.

Daarnaast vallen de zonnepanelen nog onder je opstalverzekering. En de fabrikanten van de zonnepanelen geven ook altijd productgarantie. Wij vertellen je alles over de productgarantie van de zonnepanelen die het beste passen bij jouw situatie, wanneer je een offerte aanvraagt.

Als je verhuist kun je de zonnestroompanelen over laten nemen door de volgende bewoner, die kan het dan ook kopen met de opgebouwde koopkorting. Dat kost niets extra. Als je de zonnepanelen mee wilt nemen naar je nieuwe huis betaal je alleen de kosten van demontage en installatie.

Op sommige dagen wekken je zonnepanelen meer energie op dan jij verbruikt. Bijvoorbeeld als de zon schijnt of als je niet thuis bent. Doordat we je zonnepanelen koppelen aan je energiemeter wordt dat energie-overschot vanzelf terug geleverd aan het net. Jij hoeft hier dus niets voor te doen. Zodra de zonnepanelen geplaatst zijn moet je wel aan de overheid laten weten dat je energie levert, dat doe je door je aan te melden bij energieleveren.nl

In Nederland mag je de energie die jij levert afstrepen tegen de energie die jij afneemt van de energieleverancier. Dit heet salderen. Je krijgt ook een vergoeding voor de extra energie die jij levert, maar die is slechts 70% van de prijs, dus ~€0,06 per kWh. Het is dus niet rendabel om heel veel extra stroom op te gaan wekken om te verkopen aan het net. Daarom adviseren wij altijd hoeveel zonnepanelen je het beste kunt nemen op basis van jouw gebruik.

Als je eenmaal zonnepanelen van Veranderstroom hebt moet je je dus aanmelden op energieleveren.nl. De gegevens die je daarvoor nodig hebt vind je op je offerte. Vul bij ‘aanwezigheid elektriciteitsopslag’ nee in tenzij je ook accu’s hebt waarmee je de zonne-energie opslaat.

Veel gemeentes en provincies stimuleren het aanschaffen van zonnepanelen. Zij bieden hier subsidies voor aan. Dit heet dan een ‘stimuleringsregeling’. Over het algemeen zijn er drie lokale subsidies:

 • Duurzaamheidslening: de gemeente of provincie maakt investeren in duurzame oplossingen mogelijk met een voordelige lening, zodat jij geen eigen spaargeld hoeft te gebruiken. Wij kunnen je in samenwerking met Santander de Veranderstroom duurzaamheidslening aanbieden.
 • Energiebespaarlening: deze lening kan ingezet worden voor de financiering van alle aanpassingen in of aan jouw huis die bijdragen aan energiebesparing. Voorwaarde is dat maximaal 75% van het geleende bedrag voor het financieren van zonnepanelen gebruikt mag worden.
 • Stimuleringslening: een lening waarmee onderhoud, renovatie en/of restauratie om of aan een woning gefinancierd kan worden.

Ben jij benieuwd of jouw gemeente of provincie ook met een stimuleringsregeling werkt? Bekijk de SVn kaart hier voor de actieve regelingen of neem contact op met Veranderstroom: 085-2030970

Bij Veranderstroom hebben we een netwerk aan lokale monteurs die wij vertrouwen. Deze zijn verspreid over heel Nederland. Zo is er altijd snel iemand beschikbaar bij jou in de buurt. En bespaar jij zo snel mogelijk op je energierekening.

Onze monteurs zijn allemaal gecertificeerd. We vertrouwen ze zo goed dat we 12 jaar garantie bieden op de installatie. Mocht er dus iets niet naar wens zijn binnen 12 jaar, dan zorgen wij meteen dat het goed komt. Bij Veranderstroom krijg je dus een lokale monteur. En de hoogste garantie van alle zonnepanelen aanbieders.

Zonnepanelen zijn vrijwel onderhoudsvrij, waardoor je nauwelijks onderhoudskosten hebt. Het enige wat je hoeft te doen is de zonnepanelen schoon te houden. Er kan vuil, zoals bijvoorbeeld vogelpoep of bladeren, op de zonnepanelen terecht komen, waardoor ze minder licht vangen. Hierdoor kan het rendement van je zonnepanelen afnemen en dat wil je natuurlijk niet. Gelukkig wordt het grootste gedeelte van het vuil weggespoeld door de regen. Dit werkt het beste bij zonnepanelen die in een hoek van 30 graden staan. Wanneer de hoek scherper is, spoelt de regen het vuil minder makkelijk weg. Daar letten wij natuurlijk op bij het plaatsen. 

Het is voor het optimale rendement verstandig om je zonnepanelen regelmatig schoon te maken. Dit kunnen wij voor je doen maar je kunt het ook zelf proberen. Daar zitten wel een aantal risico’s aan.

Ten eerste is het gevaarlijk voor jezelf om zonder zekering het dak op te gaan. Ten tweede kan verkeerd schoonmaakmiddel zorgen voor strepen. Deze strepen zorgen dat het zonlicht wordt weerkaatst en de zonnepanelen minder energie opwekken. Ten derde moet je er zeker van zijn dat je zonnepanelen volledig uitgeschakeld zijn tijdens het schoonmaken, en oppassen dat je niet tegen de panelen aanstoot tijdens het schoonmaken. Al met al raden we het dus niet aan om dit zelf te doen.

Wat doe ik bij sneeuw?

We hebben de afgelopen jaren geen hele strenge winters gehad, maar het kan toch voorkomen dat er in de winter sneeuw op je zonnepanelen terecht komt. De zonnepanelen wekken dan minder energie op. Voor een zo hoog mogelijke opbrengst is het in dat geval belangrijk de zonnepanelen sneeuwvrij te maken. Let op! Doe dit alleen als het dak niet te glad is en je veilig bij de zonnepanelen kunt komen. Anders is het beter om de sneeuw te laten liggen tot deze smelt. Gebruik geen water bij het sneeuwvrij maken van je zonnepanelen. Door de kou kan er een laagje ijs op je zonnepanelen ontstaan. 

Heb je zonnepanelen bij ons aangeschaft en wil je in de toekomst uitbreiden, dan is dit zeker mogelijk. Heb je al zonnepanelen die door een ander bedrijf zijn geïnstalleerd (bijv. panelen die standaard meegeleverd worden bij een nieuwbouwwoning), dan zullen wij alleen uitbreiden wanneer we een extra omvormer kunnen installeren.

Ook zullen we de nieuwe panelen niet koppelen aan de bestaande panelen omdat dit kan leiden tot brand. Verzekeraars hebben voorgaande vaak ook als uitsluiting in de polisvoorwaarden opgenomen. Als je al zonnepanelen hebt is het dus extra mogelijk om extra panelen te laten installeren, onder bepaalde voorwaarden.

Slim besparen met zonnepanelen.

Snel en gratis een offerte op maat

We gaan zorgvuldig met je gegevens om en gebruiken deze alleen om een offerte op maat te maken. Gratis & vrijblijvend.

Direct advies?

Vul onderstaand je telefoonnummer in en we nemen z.s.m. contact met je op!