Zonnepanelen huren

Zonnepanelen zijn niet alleen een duurzame manier om energie op te wekken. Zonne-energie is ook nog eens hartstikke voordelig. Door energie op te wekken vanaf je eigen dak bespaar je iedere maand flink op je energierekening.

Zo maak je zowel moeder aarde als je portemonnee blij. Win-win dus! Omdat het kopen van zonnepanelen een investering is, kun je bij Veranderstroom ook zonnepanelen huren. Zo kan iedereen besparen. 

Zonnepanelen van Veranderstroom huren

Bij Veranderstroom doen we het net even anders. Wij willen zonnepanelen voor iedereen toegankelijk maken. Daarom zorgen we ervoor dat jij zonder poespas kunt verduurzamen. We rekenen geen onnodige kosten, geven de langste garanties en bij ons weet je wie er achter de organisatie zitten. Door zonnepanelen te huren bij Veranderstroom kan jij zonder investering en zorgen veel geld besparen.

Waarom zonnepanelen huren bij Veranderstroom?

Bij Veranderstroom pakken we het net even anders aan. Wij breken de zonnepanelenmarkt open. We vinden dat duurzame energie voor iedereen toegankelijk moet zijn. We zorgen daarom voor een eerlijk proces, betaalbare zonnepanelen en eenvoudige communicatie. Zonnepanelen huren is bij ons het voordeligst om meerdere redenen.

Ten eerste werken we zonder prijsstijgingen: we spreken één prijs af en die blijft hetzelfde, ook over 15 jaar. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. 

Bij Veranderstroom kun je ook later beslissen om je zonnepanelen alsnog te kopen. Daarbij krijg je een aantrekkelijke koopkorting voor elke maand die je de zonnepanelen gehuurd hebt. Daar heb je immers al voor betaald. 

Na 15 jaar kan bij ons het huurcontract worden verlengd of kunnen de zonnepanelen worden overgenomen tegen slechts 10% van de oorspronkelijke waarde. Voor de rest heb je namelijk al betaald. Vinden we wel zo eerlijk. 

Wil je weten wat het huren van zonnepanelen jou maandelijks oplevert? Vraag een offerte aan en ontdek hoeveel zonnepanelen jij op je dak kunt plaatsen en wat jij bespaart met onze zonnepanelen.

Hierom kiezen mensen voor zonnepanelen van Veranderstroom

Eenvoudig

Geen technische verhalen of lange offertes maar een gemakkelijk proces.

Betaalbaar

Het verduurzamen van je huis is voor iedereen mogelijk met onze betaalbare prijzen.

Transparant

Wij verschuilen ons niet achter moeilijke termen maar zijn transparant in wat we doen.

De meest gestelde vragen over het huren van zonnepanelen

Om je op weg te helpen hebben we de 15 meest gestelde vragen over zonnepanelen huren voor je beantwoorden. Als je verder nog vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op via 085-2030970.

Door het plaatsen van zonnepanelen kun je veel geld besparen en tegelijkertijd help je het milieu een handje. Er zijn verschillende mogelijkheden om zonnepanelen aan te schaffen. Je kunt ervoor kiezen om zonnepanelen te kopen. Dit levert je op lange termijn het grootste rendement op. Het nadeel hiervan is dat je in een keer een flink bedrag uit moet geven. Wij snappen dat niet iedereen dit ziet zitten. Daarom kun je bij ons ook zonnepanelen huren.

Wanneer je zonnepanelen huurt bij Veranderstroom, hoef je niet in een keer een groot bedrag te investeren, maar betaal je maandelijks een vast bedrag voor de zonnepanelen op je dak. Zo hoef je geen geld te lenen en kun je je spaargeld gebruiken voor andere dingen. Doordat je je eigen stroom opwekt, gaan je maandelijkse energielasten een heel stuk omlaag. Het bedrag dat je daardoor bespaart, is vrijwel altijd hoger dan de huurprijs van de zonnepanelen. Zo bespaar je ook wanneer je zonnepanelen huurt maandelijks geld. Wil je na een paar jaar huren toch liever de zonnepanelen kopen? Dat kan dan met een flinke korting bij Veranderstroom.

Een ander voordeel van zonnepanelen huren is dat je bij ons de garantie krijgt dat wanneer er iets kapotgaat, de volledige kosten voor ons zijn. Zo hoef je je nergens zorgen over te maken.

Bij Veranderstroom zorgen we ervoor dat jij kunt verduurzamen en geld kunt besparen zonder te veel poespas. Wij willen het huren van zonnepanelen voor iedereen toegankelijk maken. Daarom houden we onze prijzen zo laag mogelijk. We werken niet met wisselende marges voor diensten, zoals de installatie. En kopen de zonnepanelen groots in. De korting die we daarvoor krijgen geven we door aan jou.

Uniek aan ons is dat we niet werken met indexatie. Dat betekent dat onze huurprijzen iedere maand hetzelfde zijn en dus niet omhooggaan. Feitelijk zet je je energieprijs dus vast. In tegenstelling tot energieleveranciers bespaar je hier op lange termijn veel mee (de energieprijs over 10 jaar is naar verwachting veel hoger dan de huidige energieprijs). Na 15 jaar kan het huurcontract worden verlengd. Je kunt de zonnepanelen dan ook overnemen tegen slechts 10% van de oorspronkelijke waarde.

In de gehele periode dat jij zonnepanelen bij ons huurt zorgen we ervoor dat jij niet hoeft te stressen. Dit begint al bij de installatie: jij kunt achteroverleunen terwijl wij de zonnepanelen kosteloos voor je installeren. Je weet bij ons met wie je te maken krijgt en we zijn tijdens het hele proces altijd open over onze werkwijze. Bovendien houden we het graag simpel. We komen niet aan met ingewikkelde technische verhalen of lastige, ellenlange offertes waar je dagen op moet wachten. Laat ons jou snel vertellen wat jij kunt besparen door een vrijblijvende offerte aan te vragen.

We houden zonnepanelen huren graag eenvoudig. Dat geldt ook voor het huurproces. Wanneer je een offerte hebt aangevraagd, ontvang je in een vrijblijvend gesprek bij ons gelijk een schatting van wat je gaat besparen en de huurprijs van de zonnepanelen. Dit berekenen we op basis van de oppervlakte van je dak, de hellingshoek en de oriëntatie van je dak.

Vervolgens kies je de zonnepanelen die jij wilt huren. We hebben in ons assortiment panelen van Ullica, AEG & LG. Je kunt kiezen voor het goedkoopste merk zodat je het meeste bespaart, of voor bijvoorbeeld een merk uit Europa. Heb je liever iets anders dan wat wij op de website aanbieden, dan is dat ook mogelijk. Onze klantenservice bespreekt graag alle mogelijkheden. Bel daarvoor 085-2030970.

Wanneer je een keuze hebt gemaakt, kun je je huurprijs claimen. Vervolgens ontvang je van ons een email ter bevestiging en maken we een overzicht voor je. Daarin kun je te allen tijde je offerte bekijken en de status van jouw aanvraag zien. Je zit nog nergens aan vast. Tot het moment van installatie kun je altijd annuleren.

Ondertussen gaan wij voor je aan de slag. Onze experts maken binnen één dag een legplan, zodat de zonnepanelen optimaal komen te liggen. Dan neemt een installateur contact op om een afspraak te maken voor de schouw, waarbij hij kijkt of het dak en de meterkast aan alle eisen voldoen voor het leggen van zonnepanelen. Daarnaast bepaalt hij samen met jou waar de omvormer komt te hangen en hoe het kabeltraject zal lopen. Zo lopen we tijdens de installatie niet tegen onverwachtste problemen aan. Daar wordt natuurlijk niemand blij van.

Als alles in orde is, komen we de zonnepanelen installeren. Zie je op tegen gedoe? Nergens voor nodig. We zijn vrijwel altijd binnen een dag klaar, en kabels worden altijd op de meest esthetische manier weggewerkt. Het enige dat jij dan nog hoeft te doen is genieten van je lage energierekening. In de app zie je precies wat je bespaart.

We gaan ervan uit dat je 15 jaar zonnepanelen huurt (180 maanden). Je kunt ook op elk moment besluiten de zonnepanelen te kopen. Voor iedere maand die je hebt gehuurd krijg jij, zodra je de zonnepanelen koopt, korting. Die wordt als volgt berekend: (De koopprijs incl BTW, oftewel de oorspronkelijke marktwaarde) – 10%) / 180 maanden.

Voorbeeld: bij een koopprijs van € 5.000 incl. btw is de maandelijkse koopkorting: € 5.000 – 10% / 180 maanden = € 25 maandelijkse koopkorting. Stel je wilt na 10 jaar de panelen kopen dan betaal je hier een prijs voor van: € 5.000 – (€ 25 x 120 maanden) = € 2.000. Dan betaal je dus nog maar €2000 in plaats van €5000 voor de zonnepanelen. Zo daalt je koopprijs dus steeds verder en hoef je niet direct te kopen.

Na het aanvragen van een offerte checken wij of je dak geschikt is om te besparen met zonnepanelen.  En bij de schouw controleren wij nog een keer voor je of je dak geschikt is. Geen zorgen. Dit is in meer dan 90% van de gevallen zo. Om te controleren of je dak geschikt is kijken we onder andere naar hoe oud het dak is, of er veel schaduw op valt, welke hellingshoek het dak heeft en waar in Nederland je woont, vanwege de windregio’s.

Wanneer je zonnepanelen huurt, betaal je een vast bedrag per maand voor de zonnepanelen. De huurprijs hangt af van hoeveel zonnepanelen je wil en kunt plaatsen en van de zonnepanelen die je kiest. Bij Veranderstroom zorgen we ervoor dat de huurprijs altijd zo laag mogelijk is en gebruiken we geen onnodige hoge marges voor bijvoorbeeld de installatie. Wil je de exacte prijs weten? Vraag jouw offerte aan en wij vertellen jou welke zonnepanelen we beschikbaar hebben voor welke prijs.

Zonnepanelen huren is zeker rendabel. Zonnepanelen kopen levert op lange termijn het meeste rendement op, maar ook zonnepanelen huren levert rendement op. In vrijwel alle gevallen is de opbrengst van de zonnepalen hoger dan de huurprijs.

Hoeveel stroom je zonnepanelen precies opleveren is onder andere afhankelijk van de ligging van de panelen. Wanneer je dak gedeeltelijk in de schaduw ligt zullen zonnepanelen minder energie opleveren, dan wanneer je dak gedurende de hele dag volledig in de zon ligt.

Zonnepanelen die op het zuiden liggen vangen meer zon dan zonnepanelen op het noorden. Bij het maken van het legplan en het plaatsen van de zonnepanelen zorgen wij ervoor dat de zonnepanelen op de meest voordelige manier op je dak worden geplaatst, zodat je maximaal bespaart. Ook de hoek waarin de zonnepanelen staan, is van invloed op het rendement. Zonnepanelen op het zuiden met een heling van 35 graden leveren het meeste rendement op.

Wil je weten hoeveel jij bespaart met het huren van zonnepanelen? Vraag een offerte aan en ontvang direct een schatting.

Door zonnepanelen te huren, bespaar je maandelijks flink op je energierekening. Op zonnige dagen, als je zelf weinig thuis bent of weinig elektriciteit gebruikt, is het mogelijk dat je meer energie opwekt dan dat je verbruikt. Er ontstaat dan een energieoverschot. Jouw zonnepanelen zijn gekoppeld aan jouw energiemeter. Wanneer er een overschot is, wordt dit automatisch terug geleverd aan het elektriciteitsnet. De terug geleverde energie wordt dan automatisch afgetrokken van de afgenomen energie. Dit wordt salderen genoemd.

Wanneer je meer energie terug levert, dan dat je verbruikt, krijg je hier een vergoeding voor. Deze vergoeding is echter vrij laag: een paar cent per kWh. Vanaf 2023 zal de salderingsregeling in Nederland langzaam worden afgebouwd. Doordat de vergoeding zo laag is zal dit geen groot effect hebben op je rendement. Je energierekening blijft laag.

Verder moet je bij het kopen van zonnepanelen nadenken over welke zonnepanelen je graag wil. We bieden altijd 3 verschillende betaalbare zonnepanelen aan van verschillende merken. Wanneer je de dakcheck doet, krijg je gelijk te zien welke zonnepanelen we hebben en welke we jou aanbevelen. We geven een duidelijk overzicht van de prijs van de zonnepanelen, de garantie die je krijgt op de zonnepanelen en de geschatte winst na 25 jaar.

Tot slot kun je checken of er in jouw gemeente een subsidie beschikbaar is voor bewoners die zonnepanelen kopen. Er bestaat helaas geen landelijke subsidie hiervoor, maar sommige regio’s of gemeentes hebben wel potjes hiervoor.

Je hebt wanneer je zonnepanelen huurt nog steeds een energieleverancier nodig. Er zijn namelijk momenten dat je meer stroom verbruikt dan dat je zonnepanelen opleveren, bijvoorbeeld als je ’s nachts wakker bent. De energie die je nodig hebt van je energieleverancier, kan op zonnige dagen worden gecompenseerd door te salderen.

Ook in de winter is het dus rendabel om zonnepanelen aan te schaffen. Zonnepanelen kopen is een lange termijn investering. Je gaat uiteindelijk toch te maken krijgen met een zomer- en winterperiode, ongeacht wanneer je de zonnepanelen koopt. Daarom is het verstandig naar het jaarrendement te kijken en is het seizoen waarin je de zonnepanelen aanschaft dus niet van belang.

Hoewel de meeste elektronische apparaten verslijten naar mate ze ouder worden en minder goed gaan presteren, is dit bij zonnepanelen gelukkig nauwelijks het geval. De opbrengst van zonnepanelen gaat niet of nauwelijks achteruit. Naar schatting zal het rendement na enkele jaren gebruik ongeveer 0,5 procent per jaar achteruitgaan, maar dat percentage ligt in veel gevallen zelfs nog lager. Na 25 jaar gebruik behalen de meeste zonnepanelen nog steeds 80 tot 90 procent van de oorspronkelijke opbrengst.

Er zijn een aantal dingen waar we op letten bij het schoonmaken van je zonnepanelen. We gebruiken water zonder schoonmaakmiddel en een zachte doek of spons. Het gebruik van verkeerd schoonmaakmiddel kan namelijk leiden tot strepen die de zon juist weerkaatsen en het rendement verminderen. We maken de zonnepanelen het liefst schoon op een moment waarop er weinig zon staat, bijvoorbeeld ’s ochtends of ’s avonds. Verder zetten we de zonnepanelen uit terwijl deze schoongemaakt worden en leunen we niet tegen de zonnepanelen aan. Zo voorkomen we dat je zonnepanelen beschadigen.

Vraag bij onze klantenservice naar de mogelijkheden voor het schoonmaken van je zonnepanelen van Veranderstroom, bel 085-2030970.

Wanneer er sneeuw op de zonnepanelen ligt, wekken deze minder energie op. Daarom is het voor het rendement van je zonnepanelen belangrijk om je panelen sneeuwvrij te maken wanneer het heeft gesneeuwd. Doe dit alleen als het veilig is om op je dak te gaan staan. Zeker in de winter kan het dak glad zijn. Indien het niet veilig voelt, kun je beter wachten tot de sneeuw is gesmolten. Gebruik geen water bij het sneeuwvrij maken van je zonnepanelen. Door de kou kan er een laagje ijs op je zonnepanelen ontstaan.

Bij Veranderstroom denken we graag met je mee. Wil je de zonnepanelen kopen en per maand afbetalen? Dan is dat mogelijk. Het voordeel hiervan is dat de maandelijkse kosten lager zijn dan wanneer je huurt. En de zonnepanelen van jou worden. Dit is de Veranderstroom duurzaamheidslening, maar wij spreken liever van over kopen in termijnen. Met zonnepanelen kopen in termijnen ben je 36% goedkoper uit dan met zonnepanelen huren.

Het nadeel is dat je een lening start, daarvoor moet je goedgekeurd worden. Mocht je dit interessant vinden, bel dan even de klantenservice op 085-2030970

Ten onrechte denken mensen vaak dat zonnepanelen in de winter nauwelijks of geen energie opleveren. Dit is gelukkig niet het geval. Zonnepanelen hebben niet per se volle zon nodig. Ze werken namelijk op licht. Ook op een bewolkte dag leveren zonnepanelen dus energie op. Zonnepanelen huren is dus ook in de winter voordelig.

Ondanks dat er geen direct zonlicht nodig is, wekken zonnepanelen in de winter minder energie op dan in de zomer. Dit is ook niet gek, want in de winter zijn de dagen korter en vangen de zonnepanelen dus minder licht. Naar schatting wordt in de periode van april t/m september 70 procent van de jaarlijkse stroomproductie opgewekt. De overige 30 procent wordt van september t/m maart opgewekt.

Je gaat zonnepanelen huren. Moet je deze dan apart verzekeren? Wanneer je zonnepanelen huurt bij Veranderstroom heb je altijd garantie dat als er iets kapotgaat door normaal gebruik de kosten voor Veranderstroom zijn.

Wij komen de zonnepanelen gratis voor je maken en vervangen waar nodig onderdelen. Daarvoor hoef je je zonnepanelen dus niet zelf extra te verzekeren. Voeg ze wel even toe aan je opstalverzekering zodat ook schade door extreme gebeurtenissen zoals diefstal of brand worden gedekt.

Naast het besparen op je energierekening is verduurzamen een belangrijke reden om voor zonnepanelen te kiezen. De productie en installatie van zonnepanelen zorgt natuurlijk ook voor CO2 uitstoot. Dit is echter lang niet zoveel CO2 als je bespaart met zonnepanelen.

Het kost ongeveer 2 tot 3 jaar om de volledige CO2 uitstoot van de productie, transport en installatie van zonnepanelen terug te verdienen. Met een geschatte levensduur van 25 jaar besparen zonnepanelen dus nog vele jaren CO2.

Ja zeker! Ook als huurder kun je zonnepanelen huren. Vraag aan de eigenaar of verhuurder van de woning om te investeren in zonnepanelen of onderneem zelf actie. Wanneer je zelf zonnepanelen huurt voor je huurwoning, houd dan wel rekening met de duur van het huurcontract en hoelang je van plan bent in je huidige woning te blijven wonen. Overleg dus even goed met de verhuurder.

Verduurzamen én besparen.

Het is echt mogelijk: verduurzamen en geld besparen zonder teveel gedoe. Vraag een offerte aan, dan checken wij je dak op afstand. Als je dak geschikt is voor zonnepanelen berekenen we de kosten en besparing voor je. Je zit nergens aan vast. Word ook een duurzame energie-opwekker!