Zonnepanelen installatie

De installatie van zonnepanelen is specialistisch werk. Kun je zelf zonnepanelen installeren of kun je dit beter door een professional laten doen? Heb je een plat dak, een schuin dak of een golfplaten dak? Ieder type dak heeft aandachtspunten voor de installatie van zonnepanelen.

Onderhoud zonnepanelen

Zonnepanelen laten installeren

We bereiden de installatie eerst goed voor met een legplan. Daarmee bepalen we de optimale plaatsing van de zonnepanelen op je dak voor de hoogste opbrengst. Ook inspecteert de installateur vooraf je dak om zeker te zijn dat zonnepanelen technisch gezien goed te plaatsen zijn op het dak. Dit voorkomt verrassingen tijdens de installatie.

De installatie zelf gebeurt in 4 eenvoudige stappen:

 1. De installateur belt je om een datum af te spreken voor de installatie van je zonnepanelen.
 2. Op de afgesproken installatiedag neemt de installateur alles samen nog eens met je door. Dan komen ook de technische details zoals de kabelroutes en alle bevestigingen aan bod.
 3. De installateur gaat aan het werk. Het installatieteam maakt de aansluiting van de zonnepanelen in de zekeringskast van de meterkast. De werkzaamheden vinden tegelijk op het dak en in huis plaats.
 4. Na afronding van de werkzaamheden lopen we alles nog eens met je na. De monteur geeft uitgebreide uitleg over de werking van het zonnesysteem, de app en tips voor het onderhoud van jouw zonnepanelen.

De zon kan vanaf nu voor je aan het werk!

We bereiden de installatie goed voor met een legplan. Daarmee bepalen we de optimale plaatsing van de zonnepanelen voor de hoogste opbrengst. Ook inspecteert de installateur vooraf je dak om zeker te zijn dat zonnepanelen technisch gezien goed te plaatsen zijn op het dak. Dit voorkomt verrassingen tijdens de installatie.

De installatie zelf gebeurt in 4 eenvoudige stappen:

 1. De installateur belt je voor een afspraak.
 2. Op de afgesproken dag neemt de installateur alles samen met je door. Dan komen ook de technische details zoals de kabelroutes en alle bevestigingen aan bod.
 3. Het installatieteam plaatst en maakt de aansluiting van de zonnepanelen. De werkzaamheden vinden tegelijk op het dak en in huis plaats.
 4. Na afronding lopen we alles nog eens met je na. De monteur geeft uitgebreide uitleg over de werking van het zonnesysteem en de app.

De zon gaat vanaf nu voor jou aan het werk!

Installatie bedrijf

Veranderstroom installeert je zonnepanelen snel, professioneel en zonder poespas. Er komt altijd een monteur uit jouw buurt. Onze lokale installatiepartners verzorgen de complete installatie. Zij zijn gecertificeerd en hebben het Nederlandse keurmerk voor zonne-energie Zonnekeur

Jouw voordeel van zonnepanelen installatie door Veranderstroom is zekerheid dat de installatie professioneel wordt uitgevoerd en dat eventuele onvoorziene klachten snel en netjes worden opgelost. 

We zijn zo zeker van een de kwaliteit van onze installaties dat we je maar liefst 12 jaar garantie op de installatie geven. Dat is uniek in Nederland, de meeste aanbieders geven slechts 2 jaar. Die installatiegarantie komt bovenop de kwart eeuw garantie die we je op de zonnepanelen geven.

Veranderstroom installeert je zonnepanelen snel, professioneel en zonder poespas. Er komt altijd een monteur uit jouw buurt. Onze lokale installatiepartners zijn gecertificeerd en hebben het Nederlandse keurmerk voor zonne-energie Zonnekeur

Jouw voordeel van zonnepanelen installatie door Veranderstroom is zekerheid dat de installatie professioneel wordt uitgevoerd en dat eventuele onvoorziene klachten snel en netjes worden opgelost. 

We zijn zo zeker van een de kwaliteit van onze installaties dat we je maar liefst 12 jaar garantie op de installatie geven. Langer dan bij alle concurrenten in Nederland. Die installatiegarantie komt bovenop de kwart eeuw garantie die we je op de zonnepanelen geven.

zonnepanelen installatie
zonnepanelen installatie
zonnepanelen installatie

Certificeringen installatiebedrijven

Installatie van zonnepanelen op verschillende typen dak

Zonnepanelen op een plat dak

Zonnepanelen installeren op een plat dak kan prima. Een plat dak kan zelfs een hoger rendement geven dan een schuin dak. Zeker als er geen schaduw op valt. Het voordeel van een plat dak is dat de zonnepanelen makkelijk naar het zuiden gericht kunnen worden. En ze kunnen in de perfecte hoek worden gemonteerd met de juiste frames. Je ziet bij een plat dak de panelen ook minder goed. Het oog wil ook wat!

Zonnepanelen installatie op een schuin dak

De meeste huizen in Nederland hebben een schuin dak. Een voordeel van een schuin dak is dat de benodigde hellingshoek er al is. Voor de installatie van zonnepanelen is het type dakbedekking belangrijk. Heb je dakpannen, golfplaat of staal in het dak? Dit checken we altijd vooraf.

De montage van zonnepanelen op je schuine dak gebeurt met dakbevestiging zoals dakhaken. Op deze dakbevestiging wordt aluminium rails geplaatst. De zonnepanelen worden vervolgens met speciale klemmen op de rail geklemd.

zonnepanelen installatie

Zonnepanelen op golfplaten dak

Daken met golfplaten zijn heel geschikt om zonnepanelen op te monteren. De golfplaten zelf moeten geschikt zijn voor het monteren van zonnepanelen. Als je kiest voor goede kwaliteit zonnepanelen en omvormer, dan wil je natuurlijk wel dat je zonnesysteem de hele levensduur probleemloos bevestigd blijft. Onze monteur onderzoekt bij jou thuis of de golfplaten geschikt zijn voor zonnepanelen tijdens de schouw.

Veranderstroom garandeert professionele installatie van zonnepanelen op je golfplaten dak. Hierbij maken we gebruik van de bestaande schroefgaten en bouten in de golfplaten. Er worden geen schroeven verwijderd of extra gaten in je dak geboord.

Doe-het-zelf zonnepanelen installatie

Ben je een handige doe-het-zelver en wil je zonnepanelen zelf installeren? Er zijn via internet allerlei schema’s, handleidingen en YouTube instructies beschikbaar. Zonnepanelen laten installeren door Veranderstroom heeft wel meer voordelen:

 • De zonnepanelen installatie gebeurt veilig en deskundig, volgens de huidige (veiligheids)normen en eisen. Jij hoeft zelf het dak niet op en blijft schoon, droog en veilig.
 • Geen verrassingen tijdens de installatie omdat de zonnestroominstallatie op maat voor jouw huis ontworpen en berekend is.
 • De zonnepanelen zijn binnen 1 dag geïnstalleerd en aangesloten. Lekker snel en zonder gedoe.
 • Bij Veranderstroom krijg je 12 jaar garantie op de installatie. Deze lange garantie is uniek in Nederland. Met deze garantie kun je 12 jaar lang gebruik maken van de gratis reparatieservice bij storingen of problemen. Geen onverwachte kosten of zorgen dus.
 • De btw-teruggaveservice is inbegrepen. Dat bespaart je administratieve rompslomp.
 • Het verschil in kosten tussen zelf doen of uitbesteden aan Veranderstroom is minimaal. Dit komt omdat je profiteert van de schaalgrootte van Veranderstroom.

Kosten zonnepanelen installatie

Bij Veranderstroom betaal je één bedrag voor een alles-in-één- zonnesysteem. De prijs is inclusief de zonnepanelen, de omvormer, de installatiekosten en de garantie reparatieservice. Dit is voor jou transparant, eenvoudig en betaalbaar. Ook de handige btw-teruggaveservice van Veranderstroom is inbegrepen. Dat scheelt veel administratief gedoe.  

Klaar om geld te besparen?

Je aanvraag voor zonnepanelen van Veranderstroom begint met een vrijblijvende offerte. We checken je dak, bespreken jouw wensen en prijs en maken gratis een legplan. Dus waar wacht je nog op?

Slim besparen met zonnepanelen.

Snel en gratis een offerte op maat

We gaan zorgvuldig met je gegevens om en gebruiken deze alleen om een offerte op maat te maken. Gratis & vrijblijvend.

Direct advies?

Vul onderstaand je telefoonnummer in en we nemen z.s.m. contact met je op!