Zonnepanelen installatie

De installatie van zonnepanelen is specialistisch werk. Kun je zelf zonnepanelen installeren of kun je dit beter door een professional laten doen? Heb je een plat dak, een schuin dak of een golfplaten dak? Ieder type dak heeft aandachtspunten voor de installatie van zonnepanelen.

Onderhoud zonnepanelen

Zonnepanelen laten installeren

Installatie bedrijf

Veranderstroom installeert je zonnepanelen snel, professioneel en zonder poespas. Onze installatiepartner ESBE Europe Solartechniek verzorgt de complete installatie. ESBE is NEN1010 gecertificeerd en heeft het Nederlandse keurmerk voor zonne-energie Zonnekeur

Ze werken landelijk, hebben gekwalificeerde en ervaren monteurs en hebben een eigen opleidingscentrum waarin monteurs worden opgeleid.

Jouw voordeel is zekerheid dat de installatie goed wordt uitgevoerd en dat eventuele onvoorziene klachten snel en netjes worden opgelost. 

Je krijgt van ons maar liefst 12 jaar garantie op de installatie

Het opleidingscentrum levert een maatschappelijk verantwoorde bijdrage door (jonge) mensen aan werk te helpen. Daarmee maak je de duurzaamheidsdriehoek People-Planet-Profit bij zonnepanelen van Veranderstroom compleet.

zonnepanelen installatie
zonnepanelen installatie
zonnepanelen installatie

Certificeringen installatiebedrijf

Zonnepanelen aansluiting

We bereiden de installatie eerst goed voor met een legplan. Door de optimale plaatsing van de zonnepanelen op je dak te bepalen en het de opbrengst te berekenen. Ook inspecteert de installateur vooraf je dak om zeker te zijn dat zonnepanelen technisch gezien te plaatsen zijn op het dak. Dit voorkomt verrassingen tijdens de installatie.

De installatie zelf gebeurt in 4 eenvoudige stappen:

  1. De installateur belt je om een datum af te spreken voor de installatie van je zonnepanelen.
  2. Op de afgesproken installatiedag neemt de installateur alles samen nog eens met je door. Dan komen ook de technische details zoals de kabelroutes en alle bevestigingen aan bod.
  3. De installateur gaat aan het werk. Het installatieteam maakt de aansluiting van de zonnepanelen in de zekeringskast van de meterkast. De werkzaamheden vinden tegelijk op het dak en in huis plaats.
  4. Na afronding van de werkzaamheden lopen we alles nog eens met je na. De monteur geeft uitgebreide uitleg over de werking van het zonnesysteem, en tips voor het onderhoud van jouw zonnepanelen.

De zon kan vanaf nu voor je aan het werk!

Installatie van zonnepanelen op verschillende typen dak

Zonnepanelen op een plat dak

Zonnepanelen installeren op een plat dak kan prima. Een plat dak kan zelfs een hoger rendement geven dan een schuin dak. Zeker als er geen schaduw op valt. Het voordeel van een plat dak is dat de zonnepanelen makkelijk naar het zuiden gericht kunnen worden. En ze kunnen in de perfecte hoek worden gemonteerd met de juiste frames. Je ziet bij een plat dak de panelen ook minder goed. Het oog wil ook wat!

Zonnepanelen installatie op een schuin dak

De meeste huizen in Nederland hebben een schuin dak. Voor de installatie van zonnepanelen is het type dakbedekking belangrijk. Heb je dakpannen, golfplaat of staal in het dak? Een voordeel van een schuin dak is dat de benodigde hellingshoek er al is.

De montage van zonnepanelen op je schuine dak gebeurt met dakbevestiging zoals dakhaken. Op deze dakbevestiging wordt aluminium rails geplaatst. De zonnepanelen worden vervolgens met speciale klemmen op de rail geklemd.

zonnepanelen installatie

Zonnepanelen op golfplaten dak

Daken met golfplaten zijn heel geschikt om zonnepanelen op te monteren. De golfplaten zelf moeten geschikt zijn voor het monteren van zonnepanelen. Als je kiest voor goede kwaliteit zonnepanelen en omvormer, dan wil je natuurlijk wel dat je zonnesysteem de hele levensduur probleemloos bevestigd blijft. Onze monteur onderzoekt bij jou thuis of de golfplaten geschikt zijn voor zonnepanelen tijdens de schouw.

Veranderstroom garandeert professionele installatie van zonnepanelen op je golfplaten dak. Hierbij maken we gebruik van de bestaande schroefgaten en bouten in de golfplaten. Er worden geen schroeven verwijderd of extra gaten in je dak geboord.

Doe-het-zelf zonnepanelen installatie

Ben je een handige doe-het-zelver en wil je zonnepanelen zelf installeren? Er zijn via internet allerlei schema’s, handleidingen en YouTube instructies beschikbaar. Zonnepanelen laten installeren door Veranderstroom heeft wel meer voordelen:

  • De zonnepanelen installatie gebeurt veilig en deskundig, volgens de huidige (veiligheids)normen en eisen. Jij hoeft zelf het dak niet op en blijft schoon, droog en veilig.
  • Geen verrassingen tijdens de installatie omdat de zonnestroominstallatie op maat voor jouw huis ontworpen en berekend is.
  • De zonnepanelen zijn binnen 1 dag geïnstalleerd en aangesloten. Lekker snel en zonder gedoe.
  • Bij Veranderstroom krijg je 12 jaar garantie op de installatie. Deze lange garantie is uniek in Nederland. Met deze garantie kun je 12 jaar lang gebruik maken van de gratis reparatieservice bij storingen of problemen. Geen onverwachte kosten of zorgen dus.
  • De btw-teruggaveservice is inbegrepen. Dat bespaart je administratieve rompslomp.
  • Het verschil in kosten tussen zelf doen of uitbesteden aan Veranderstroom is minimaal. Dit komt omdat je profiteert van de schaalgrootte van Veranderstroom.

Kosten zonnepanelen installatie

Bij Veranderstroom betaal je één bedrag voor een -alles in één- zonnesysteem. De prijs is inclusief de zonnepanelen, de omvormer, de installatiekosten en de garantie reparatieservice. Dit is voor jou transparant, eenvoudig en betaalbaar. Ook de handige btw-teruggaveservice van Veranderstroom is inbegrepen. Dat scheelt administratief gedoe.  

Klaar om geld te besparen?

Waar wacht je nog op? Doe de dakcheck en we laten je meteen onze scherpe prijzen zien.