Zonnepanelen kopen

Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen als bron van energie. Niet gek, want met de alsmaar stijgende energieprijzen is dit hét moment om over te stappen op zonne-energie. Door zonnepanelen te kopen, wek je zelf duurzame energie op vanaf je eigen dak. Hiermee kun je je hele huis van elektriciteit voorzien. Op deze manier bespaar je iedere maand flink op je energierekening en help je tegelijkertijd het milieu een handje.

Zonnepanelen van Veranderstroom kopen

Bij Veranderstroom doen we het net even anders. Wij willen zonnepanelen voor iedereen toegankelijk maken. Daarom zorgen we ervoor dat jij zonder poespas kunt verduurzamen. We rekenen geen onnodige kosten, geven de langste garanties en bij ons weet je wie er achter de organisatie zitten. Door zonnepanelen te kopen bij Veranderstroom kan jij zonder zorgen veel geld besparen.

Wij houden onze prijzen het laagste van de hele zonnepanelenmarkt. Dit kunnen wij doordat we niet met onnodig hoge marges of grote verkoopteams werken. En kortingen van onze leveranciers doorgeven aan jou. Daardoor bespaar je bij Veranderstroom honderden euro’s ten opzichte van vele andere aanbieders.

Bovendien houden we het graag eenvoudig. We komen niet met onduidelijke technische verhalen en ingewikkelde offertes. We zorgen voor een eenvoudig aanschafproces. Daarbij zijn wij altijd eerlijk en transparant in alles wat we doen.

Wil je snel weten hoe jij kunt besparen met zonnepanelen kopen? Vraag de vrijblijvende offerte aan.

Meer weten over zonnepanelen kopen? Kijk dan bij de meest gestelde vragen hieronder of stel je vraag direct aan ons via de telefoon.

Hierom kiezen mensen voor zonnepanelen van Veranderstroom

Eenvoudig

Geen technische verhalen of lange offertes maar een gemakkelijk proces.

Betaalbaar

Het verduurzamen van je huis is voor iedereen mogelijk met onze betaalbare prijzen.

Transparant

Wij verschuilen ons niet achter moeilijke termen maar zijn transparant in wat we doen.

De voordelen van zonnepanelen kopen

Als je in de financiële positie bent om zonnepanelen te kopen heeft dat verschillende voordelen. 

  • De zonnepanelen zijn echt van jou. De kosten zijn eenmalig, maar je blijft maandelijks besparen.
  • De aankoop van zonnepanelen verdien je al binnen enkele jaren terug door de kosten die je bespaart op je energierekening. Wanneer je je investering in zonnepanelen hebt terugverdiend, geniet je nog jaren van gratis stroom. 
  • Omdat de overheid de aanschaf van zonnepanelen wil motiveren, is het mogelijk de btw over je aankoop en installatie grotendeels terug te krijgen. Bij Veranderstroom regelen we dit geheel kosteloos voor je. Hierdoor bespaar je nog bijna 21 extra procent op je aankoop.
  • De waarde van je huis stijgt zodra je zonnepanelen op het dak legt. 
  • Het rendement op zonnepanelen ligt al snel tussen de 10% en 20%, tegenover een rente van 0% of zelfs een negatieve rente op de spaarrekening. Heb je dus wat geld op je spaarrekening, dan loont het zich om daar zonnepanelen van te kopen.

De meest gestelde vragen over het kopen van zonnepanelen.

Het kopen van zonnepanelen is een aardige investering. Om je een goed advies te geven hebben we alvast antwoord gegeven op de 13 meest gestelde vragen over het kopen van zonnepanelen.

Zoals beloofd, maken we het niet te ingewikkeld. Het begint met een offerte aanvragen: daarna checken wij of je dak geschikt is, en vertellen wij je direct jouw kosten voor de zonnepanelen en een schatting van wat je gaat besparen.  

Je ontvangt een offerte op maat en we tekenen op afstand een legplan uit. Daardoor ben je zeker van optimaal rendement. Volledig gratis: je zit nog nergens aan vast. Tot het moment van installatie kun je altijd annuleren.

Als alles akkoord is maakt onze installateur een afspraak om de maten en kwaliteit van het dak te controleren. Ook kijkt hij of de meterkast geschikt is voor de zonnepanelen en of er bijzonderheden zijn.

Daarnaast bepaalt hij samen met jou waar de omvormer komt te hangen en hoe het kabeltraject zal lopen. Zo komen we tijdens de installatie niet voor verassingen te staan. In 90% van de gevallen komen we geen bijzonderheden tegen. Als er wel bijzonderheden zijn brengen we je daar altijd van op de hoogte voordat we verder gaan.

Wanneer alles in orde is, komen we de zonnepanelen bij je installeren. Je begint meteen met besparen en krijgt inzicht in de App. Ook regelen we kosteloos de btw-teruggave voor je.

Zie je op tegen gedoe? Nergens voor nodig. We zijn vrijwel altijd binnen een dag klaar, en kabels worden altijd op de meest esthetische manier weggewerkt. Het enige dat jij hoeft te doen is genieten van je lage energierekening. 

Nog vragen? Bel 085-2030970. Wil je zonnepanelen kopen? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

De kosten van zonnepanelen hangen af van hoeveel zonnepanelen je op je dak kunt en wilt plaatsen. Ook variëren de kosten van zonnepanelen per merk. Bij Veranderstroom vinden we het belangrijk dat zonnepanelen voor iedereen betaalbaar zijn.

Daarom bieden wij ook de A-merken aan voor de laagste prijs. Vraag een offerte aan om onze exacte prijs voor jouw zonnepanelen te weten te komen.

Als je zonnepanelen koopt duurt het even voordat je de investering terug hebt. Maar verdien je uiteindelijk meer dan als je huurt. Er zijn verschillende factoren van invloed op de tijd waarin je je zonnepanelen precies terugverdient, zoals

  • de prijs van de zonnepanelen (die is het laagste bij Veranderstroom),
  • de installatie (daarvoor zit je bij ons ook goed),
  • de kwaliteit van de zonnepanelen (wij leveren alleen A-merken),
  • het aantal zonuren (daarvoor moet je de weergoden verzoeken),
  • de actuele stroomprijs (de afgelopen 10 jaar is deze met 14 procent gestegen)

Doordat we bij Veranderstroom op deze punten het beste scoren verdien je de zonnepanelen van Veranderstroom het snelste terug.

Het duurt ongeveer 5-8 jaar om je zonnepanelen terug te verdienen. Zonnepanelen wekken zo’n 30 jaar stroom op. Nadat je je investering hebt terugverdient, maak je dus nog 22-25 jaar winst, door zo goed als gratis stroom op te wekken.

En je huis wordt ook meteen meer waard als je zonnepanelen op je dak legt. Zo verdien je de aanschafprijs dus ook direct terug. Wil je precies weten wat het jou kost en wat jij gaat besparen? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Door zonnepanelen te kopen kun je maandelijks flink besparen op je energierekening. De energie die je zelf opwekt met je zonnepanelen, hoef je niet in te kopen bij een energiebedrijf. Dit scheelt enorm. Wanneer je meer stroom opwekt dan je verbruikt kun je dit aanleveren aan het elektriciteitsnet. Dit wordt salderen genoemd. Deze stroom kan dan door iemand anders worden gebruikt.

Tot 2023 krijg je daar door de salderingsregeling geld voor terug. Op het moment is dat 22,5 cent per kWh. Salderen heeft een maximum. Wanneer je meer stroom aflevert, dan dat je opneemt van het elektriciteitsnet, wordt de vergoeding lager (~€0,06 per kWh). Vanaf 2023 zal de salderingsregeling langzaam worden afgebouwd. Ook zonder saldering blijft de het kopen van zonnepanelen rendabel omdat je energierekening laag blijft.

Hoeveel je precies bespaart hangt af van de hoeveelheid zonnepanelen die je koopt en hoeveel energie je gemiddeld verbruikt. Ook de ligging van de zonnepanelen is van invloed op de opbrengst. Wanneer je dak gedeeltelijk in de schaduw ligt zullen zonnepanelen minder energie opleveren, dan wanneer je dak gedurende de hele dag volledig in de zon ligt. Dit bekijken we voor je als je bij Veranderstroom je zonnepanelen bestelt.

Zonnepanelen die op het zuiden liggen vangen meer zon dan zonnepanelen op het noorden. Een dak heeft vaak twee kanten: noord en zuid of oost en west. Bij aanschaf en installatie van de zonnepanelen houden we rekening met de meest voordelige positie. Daarnaast is de helling van je dak van invloed. Zonnepanelen op het zuiden met een heling van 35 graden leveren het meeste rendement op.

Wat je exact bespaart door het kopen van zonnepanelen hangt dus van verschillende factoren af. Wanneer je een offerte aanvraagt, ontvang je direct een schatting van wat jij kunt besparen op basis van jouw dak.

Veel apparaten verslijten naarmate ze ouder worden en meer worden gebruikt. Gelukkig is dit bij zonnepanelen nauwelijks het geval. De kwaliteit en de opbrengst van zonnepanelen gaat gedurende de jaren nauwelijks achteruit.  Het rendement gaat na enkele jaren gebruik met ongeveer 0,5 procent per jaar achteruit. Verwacht wordt dat in werkelijkheid dat percentage zelfs lager ligt. De meeste zonnepanelen behalen na 25 jaar gebruik nog steeds 80 tot 90 procent van de originele opbrengst. Onze zonnepanelen behalen na 30 jaar nog 88%.

Er zijn een aantal factoren die belangrijk zijn als je zonnepanelen gaat kopen. Allereerst moet worden bepaald hoeveel zonnepanelen je gaat plaatsen. Dit hangt af van de grootte van je dak en hoeveel stroom je wilt opwekken. Vervolgens moet worden bepaald hoe de zonnepanelen geplaatst worden om zo veel mogelijk energie op te leveren. Richting en hellingshoek zijn hierbij belangrijk. Als je zonnepanelen koopt bij Veranderstroom hoef jij je hier zelf geen zorgen over te maken. Wij berekenen dit voor je.

Verder moet je bij het kopen van zonnepanelen nadenken over welke zonnepanelen je graag wilt. We bieden altijd zonnepanelen aan van verschillende merken zodat jij keuze hebt tussen bijvoorbeeld de goedkoopste of een bekend merk. Wanneer je een offerte aanvraagt, vertellen wij jou welke zonnepanelen we hebben en welke we jou aanbevelen. We geven een duidelijk overzicht van de prijs van de zonnepanelen, de garantie die je krijgt op de zonnepanelen en de geschatte winst na 25 jaar.

Tot slot kun je checken of er in jouw gemeente een subsidie beschikbaar is voor bewoners die zonnepanelen kopen. Er bestaat helaas geen landelijke subsidie hiervoor, maar sommige regio’s of gemeentes hebben wel potjes hiervoor. Hier geven we ook advies over.

Er wordt vaak gedacht dat zonnepanelen in de winter niets of nauwelijks iets opleveren. Dit is zeker niet waar. Zonnepanelen hebben geen volle zon nodig om energie op te wekken. Zonnepanelen werken namelijk op licht en werken dus ook als het bewolkt is.

Het klopt wel dat zonnepanelen in de winter minder opleveren dan in de zomer. Logisch, want gedurende de winter is het minder lang licht buiten. Naar schatting wordt in de periode van april t/m september 70 procent van de jaarlijkse stroomproductie opgewekt. De overige 30 procent wordt van september t/m maart opgewekt.

Ook in de winter is het dus rendabel om zonnepanelen aan te schaffen. Zonnepanelen kopen is een lange termijn investering. Je gaat uiteindelijk toch te maken krijgen met een zomer- en winterperiode, ongeacht wanneer je de zonnepanelen koopt. Daarom is het verstandig naar het jaarrendement te kijken en is het seizoen waarin je de zonnepanelen aanschaft dus niet van belang. Je start je aanschaf met een vrijblijvende offerte aanvraag.

Zonnepanelen zijn vrijwel onderhoudsvrij. Er zijn dus nauwelijks onderhoudskosten aan zonnepanelen verbonden. Het grootste gedeelte van het vuil dat op de zonnepanelen terecht komt, wordt vanzelf weggespoeld door de regen. Dit werkt het beste wanneer de zonnepanelen in een hoek van 30 graden zijn geplaatst.

Als je zonnepanelen in een scherpere hoek zijn geplaatst, 15 graden, is het verstandig deze jaarlijks een keer goed schoon te laten maken. Dit kunnen wij voor je doen. Zonnepanelen zijn het meest rendabel wanneer ze schoon zijn. Dan vangen ze namelijk het meeste licht.

Er zijn een aantal dingen waar we op letten bij het schoonmaken van je zonnepanelen. We gebruiken water zonder schoonmaakmiddel en een zachte doek of spons. Het gebruik van verkeerd schoonmaakmiddel kan namelijk leiden tot strepen die de zon juist weerkaatsen en het rendement verminderen.

We maken de zonnepanelen het liefst schoon op een moment waarop er weinig zon staat, bijvoorbeeld ’s ochtends of ’s avonds. Verder zetten we de zonnepanelen uit terwijl deze schoongemaakt worden en leunen we niet tegen de zonnepanelen aan. Zo voorkomen we dat je zonnepanelen beschadigen.

Vraag bij onze klantenservice naar de mogelijkheden voor het schoonmaken van je zonnepanelen van Veranderstroom, bel 085-2030970.

Als er sneeuw op de zonnepanelen ligt, wekken deze minder energie op. Daarom is het voor het rendement van je zonnepanelen belangrijk om je panelen sneeuwvrij te maken als het flink heeft gesneeuwd.

Doe dit alleen als het veilig is om op je dak te gaan staan. Zeker in de winter kan het dak glad zijn. Indien het niet veilig voelt, kun je beter wachten tot de sneeuw is gesmolten. Gebruik geen water bij het sneeuwvrij maken van je zonnepanelen. Door de kou kan er een laagje ijs op je zonnepanelen ontstaan.

Een andere optie is natuurlijk om professionals in te schakelen, wel zo veilig. Bel 085-2030970 voor de mogelijkheden.

Je hoeft geen aparte verzekering af te sluiten voor je zonnepanelen. Wanneer je zonnepalen koopt vallen deze namelijk onder je opstalverzekering. Hierbij is het wel belangrijk dat de zonnepanelen aan je dak zijn bevestigd. Dan worden ze door de verzekering namelijk beschouwd als ‘aard- en nagelvast’. Binnen je opstalverzekering ben je verzekerd voor schade aan je zonnepanelen door hagel, sneeuw, bliksem, storm en brand.

Controleer wel altijd even bij de verzekeringsmaatschappij van je opstalverzekering of deze zonnepanelen dekt. Verder is het verstandig om dan meteen te checken of jouw verzekering ook diefstal van zonnepanelen en schade door natuurrampen dekt. Dit is niet bij alle verzekeringsmaatschappijen het geval.

Het is ook mogelijk om een aparte verzekering af te sluiten voor je zonnepanelen. Vaak is een opstalverzekering voldoende. Maar in sommige gevallen ben je met een zonnepanelenverzekering wel verzekerd en met je opstalverzekering niet. Dit kun je dus navragen bij je verzekeraar.

Als je niet direct de volle mep wilt investeren is het mogelijk om in termijnen je zonnepanelen af te betalen. De maandelijkse kosten zijn hierbij lager dan wanneer je zonnepanelen huurt. En de zonnepanelen worden dus van jou. Daardoor stijgt je woningwaarde en kun je BTW terugvragen. Je gaat dan een lening aan die je maandelijks afbetaalt. Als je wilt weten wat dit voor jou kost kun je vrijblijvend een offerte aanvragen.

Na het aanschaffen van je zonnepanelen helpen we je meteen de btw terug te vragen. Als je een eigen bedrijf hebt kun je dit met je accountant regelen.

Het kopen van zonnepanelen begint met de gratis en vrijblijvende offerte aanvraag.

Update: vanaf 1 januari 2023 is de BTW op zonnepanelen afgeschaft. Dit betekent dat er geen BTW meer in rekening wordt gebracht bij de aanschaf van zonnepanelen. Om die reden is het ook niet meer nodig om de BTW via de Belastingdienst terug te vragen. 
Meer info is te vinden op de website van de Rijksoverheid: 
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/belastingplan/klimaat/btw-nultarief-zonnepanelen-op-woningen 

Verduurzamen én besparen.

Het is echt mogelijk: verduurzamen en geld besparen zonder teveel gedoe. Vraag een offerte aan, dan checken wij je dak op afstand. Als je dak geschikt is voor zonnepanelen berekenen we de kosten en besparing voor je. Je zit nergens aan vast. Word ook een duurzame energie-opwekker!

Slim besparen met zonnepanelen.

Snel en gratis een offerte op maat

We gaan zorgvuldig met je gegevens om en gebruiken deze alleen om een offerte op maat te maken. Gratis & vrijblijvend.