Zonnepanelen

Wij van Veranderstroom voorzien jou graag van tips en advies over zonnepanelen. We willen je namelijk zo goed mogelijk van dienst zijn en snappen dat je zelf ook op onderzoek uit wilt. Hieronder vind je onze zonnepanelen kennisbank! Vind hieronder de informatie waar je naar op zoek bent.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een steeds populairdere manier om elektriciteit op te wekken, voor je huis of je bedrijf. Maar hoe werken ze? En wat leveren ze precies op?

Wat zijn zonnepanelen?

Zonnepanelen bestaan uit verschillende zonnecellen die licht kunnen omzetten in elektriciteit. Aan een deel van de stroombehoefte van een gezin kan worden voldaan door de opbrengst van talrijke zonnepanelen te combineren, die allemaal samenwerken om groene energie te produceren.

De totale hoeveelheid elektriciteit die een zonnecel produceert is grotendeels gebaseerd op hoeveel licht hij krijgt. Dus zelfs tijdens een koude winterdag kunnen zonnepanelen nog wat licht leveren!

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen werken door zonlicht te absorberen met hun fotovoltaïsch (PV) materiaal. Dit PV-materiaal bestaat uit halfgeleidermaterialen zoals silicium en cadmiumtelluride. Wanneer het PV-materiaal door zonlicht wordt geraakt, maakt het elektronen vrij die door het materiaal stromen en een elektrische stroom opwekken. Deze stroom kandan gebruikt worden om elektrische apparaten van stroom te voorzien.

Lees hier alles over de werking van zonnepanelen >

Wat produceren zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen twee soorten elektriciteit produceren: gelijkstroom (DC) en wisselstroom (AC). Gelijkstroom is de soort elektriciteit die in een eenrichtingscircuit stroomt, zoals die in batterijen. Wisselstroom is de soort elektriciteit die in een tweerichtingscircuit stroomt, zoals het soort dat in de stopcontacten in je huis gebruikt wordt. Zonnepanelen kunnen beide soorten elektriciteit opwekken, maar de meeste paneelsystemen zijn ingesteld om wisselstroom op te wekken omdat die beter geschikt is voor toepassingen thuis en in bedrijven.

Hoeveel kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen zijn de laatste jaren snel gedaald, waardoor ze een steeds aantrekkelijker optie worden voor huiseigenarenen bedrijven. De gemiddelde kosten van een zonnepaneel systeem in Nederland bedragen ongeveer 3.000 euro. In deze kosten zijn zowel de kosten van de panelen zelf als die van de installatie inbegrepen. Zonnepaneelsystemen kunnen 20 jaar of langer meegaan, dus ze kunnen gedurende hun hele levensduur een aanzienlijk rendement op de investering geven.

Lees hier alles over de kosten van zonnepanelen >

Onderhoud zonnepanelen

Opbrengst van zonnepanelen

Zonnepanelen hebben meestal een garantie van ongeveer 25 jaar. Dit betekent dat ze gedurende die tijd op 80% van hun oorspronkelijke capaciteit moeten blijven werken. Na 25 jaar zal het gemiddelde zonnepaneel nog ongeveer 60% van zijn oorspronkelijke capaciteit opwekken.

Deze opbrengst heet de opbrengst of prestatieverhouding van het zonnepaneel. Het is een belangrijke factor om rekening mee te houden als je beslist om al dan niet zonnepanelen te installeren.

Lees hier alles over de opbrengst van zonnepanelen >

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Zonnepanelen hebben een aantal voordelen ten opzichte van andere vormen van elektriciteitsopwekking:

  • Ze zijn schoon, hernieuwbaar en efficiënt.
  • Zonnepanelen kunnen ook op bewolkte dagen elektriciteit opwekken, al zijn ze op die dagen minder efficiënt dan op zonnige dagen.
  • Ze zijn relatief gemakkelijk en snel te installeren.
  • Zonnepanelen hebben geen bewegende delen, dus ze vergen heel weinig onderhoud.

Hoe kan ik zonnepanelen voor mijn huis of bedrijf krijgen?

Als je geïnteresseerd bent in zonnepanelen voor je huis of bedrijf, zijn er een paar dingen die je moet doen. Eerst moet je een gerenommeerde installateur van zonnepanelen vinden. Er zijn veel bedrijven die zonnepanelen installeren, dus het is belangrijk je onderzoek te doen en ervoor te zorgen dat je een bedrijf kiest met een goede reputatie. Ten tweede moet je een schatting krijgen van de kosten van het systeem. De kosten van een zonnepaneelsysteem variëren naargelang de grootte van het systeem en de plaats. Tenslotte moet je beslissen of je het systeem wilt leasen of kopen. Met leasen kun je het systeem in de loop van de tijd betalen, terwijl met koop kun je het systeem helemaal bezitten.

Hierom kiezen mensen voor Zonnepanelen van Veranderstroom

Eenvoudig

Geen technische verhalen of lange offertes maar een gemakkelijk proces.

Betaalbaar

Het verduurzamen van je huis is voor iedereen mogelijk met onze betaalbare prijzen.

Transparant

Wij verschuilen ons niet achter moeilijke termen maar zijn transparant in wat we doen.

Benieuwd wat je kunt besparen?

Vraag een offerte aan, en laat ons samen met jou bekijken hoe jij het beste kunt gaan besparen met zonnepanelen.

Slim besparen met zonnepanelen.

Snel en gratis een offerte op maat

We gaan zorgvuldig met je gegevens om en gebruiken deze alleen om een offerte op maat te maken. Gratis & vrijblijvend.