Zonnepanelen in Alkmaar

Alkmaar is een prachtige stad in het noorden van Nederland en staat bekend om haar historische binnenstad en kaasmarkt. Maar deze stad heeft nog meer te bieden dan dat. Alkmaar is namelijk ook een stad die zich richt op duurzaamheid en daarom is de stad onderdeel van het project POCITYF.

POCITYF is een project waarbij verschillende Europese steden werken aan het verminderen van hun CO2-uitstoot en het verhogen van hun energie-efficiëntie. Alkmaar werkt samen met steden als Barcelona en Ljubljana om innovatieve oplossingen te vinden die bijdragen aan een duurzamere wereld.

Een van de duurzame oplossingen die Alkmaar al heeft geïmplementeerd, zijn zonnepanelen. De stad heeft bijvoorbeeld zonnepanelen geplaatst op het dak van het stadhuis en op het dak van het PCC, een plaatselijke school. Deze zonnepanelen zorgen voor een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot en dragen bij aan de duurzaamheid van de stad.

Het is goed om te zien hoe Alkmaar zich richt op duurzaamheid en zich inzet voor een betere toekomst. Door deel te nemen aan projecten als POCITYF en het gebruik van zonnepanelen te stimuleren, laat de stad zien dat ze serieus bezig is met het verminderen van hun CO2-uitstoot en het beschermen van het milieu. Hopelijk zullen meer steden het voorbeeld van Alkmaar volgen en zich inzetten voor duurzaamheid.

zonnepanelen in Alkmaar

Duurzame initiatieven in Alkmaar

Er gebeurt veel in Alkmaar. Zo is de stad onderdeel van project POCITYF, een Europees project om historischer steden te verduurzamen. Ook werken zij aan de warmtevisie om zoveel mogelijk woningen aardgasvrij te maken en streven zij naar het opwekken van meer duurzame energie door bijvoorbeeld meer zonnepanelen in Alkmaar te plaatsen. Zo hoopt de gemeente in 2050 aardgasvrij te zijn.

Subsidies voor zonnepanelen in Alkmaar

Helaas is er voor woningeigenaren geen subsidie beschikbaar voor zonnepanelen in Alkmaar. VvE’s kunnen wel gebruikmaken van de Subsidie Coöperatieve Energieproductie. Hoewel woningeigenaren geen subsidie krijgen zijn er wel verschillende voordelige leningen waar zij gebruik van kunnen maken. Op deze manier kunnen inwoners van Alkmaar tegen een voordelige rente geld lenen voor het plaatsen van zonnepanelen. Die investering verdien je zo terug! Kijk voor informatie over de mogelijkheden bij het Regionaal energieloket.

Betaalbare zonnepanelen voor iedereen

Veranderstroom maakt het voor iedereen mogelijk om betaalbare en gemakkelijk zonnepanelen aan te schaffen. In Alkmaar bieden wij zowel de optie om zonnepanelen te kopen als de mogelijkheid om via een duurzame lening, genaamd Groen Lenen, af te nemen. Beide opties bieden rendement, maar het kopen van zonnepanelen is de voordeligste keuze. Op deze manier kan elke persoon bijdragen aan een duurzame samenleving en tevens flinke besparingen realiseren. Veranderstroom is gevestigd in Nijmegen, wat leidt tot een snelle en efficiënte service bij jouw woning. Bovendien bieden wij unieke garanties die tot wel 25 jaar geldig zijn.

Zonnepanelen kopen

Als je de zonnepanelen zelf kunt kopen, is dat de meest voordelige optie met het hoogste rendement. Binnen een paar jaar verdien je jouw investering terug en wek je gratis zonne- energie op. Daarbij helpt Veranderstroom je kosteloos met de aanvraag van jouw btw-teruggave. Zo krijg je ook nog eens 21% van jouw aankoopprijs terug.

Zonnepanelen aanschaffen met duurzame lening

Groen Lenen bij Veranderstroom is ook mogelijk in Alkmaar, deze optie zorgt voor rendement. Groen Lenen is een speciale persoonlijke lening die je zonder tussenkomst van een notaris kunt afsluiten tegen een lage rente. Je bezuinigt hiermee dure taxatie- en notariskosten en afsluitkosten betaal je ook niet. Met een maximale looptijd van wel 10 jaar blijft het maandbedrag laag en betaalbaar. En de betaalde rente voor de lening? Die komt gewoon in aanmerking voor Belastingteruggave. Groen Lenen is de lening voor alle duurzame woonoplossingen waarmee je verantwoord bewust én voordelig jouw zonnepanelen financiert bij Veranderstroom.

Waarom zonnepanelen

Met zonnepanelen kan je jouw eigen elektriciteit opwekken. Je bent dan niet meer afhankelijk van een energieleverancier. En tegenwoordig kunnen de prijzen bij de energieleveranciers hoog oplopen. Met die zelf opgewekte elektriciteit verdien je nu dus extra snel je geld terug. De energie die opgewekt wordt door zonnepanelen is schone energie. Er komt geen CO2 bij vrij waardoor jij met vele andere Alkmaarders klimaatverandering helpt tegengaan.

Hierom kiezen mensen voor Zonnepanelen van Veranderstroom

Eenvoudig

Geen technische verhalen of lange offertes maar een gemakkelijk proces.

Betaalbaar

Het verduurzamen van je huis is voor iedereen mogelijk met onze betaalbare prijzen.

Transparant

Wij verschuilen ons niet achter moeilijke termen maar zijn transparant in wat we doen.

Zonnepanelen zonder poespas via Veranderstroom in 4 eenvoudige stappen

Het aanschaffen van zonnepanelen bij Veranderstroom gaat via de volgende 4 stappen:

  1. Wanneer je een offerte aanvraagt, gaan we aan de slag met een advies op maat. Wij checken eerst op afstand of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Daarna bellen wij je om je wensen en jouw situatie te bespreken. Vervolgens helpen we je kiezen uit het type paneel: Glas-Glas of Glas-Folie. Wanneer je een keuze hebt gemaakt ontvang je van ons een gratis en vrijblijvende offerte. Je zit nog nergens aan vast.
  2. Na jouw akkoord gaan wij voor je aan de slag. We maken een legplan speciaal voor jouw dak en er komt een zonnepanelen installateur uit jouw regio bij je langs om te controleren of alles in orde is voor de installatie. De zonnepanelen installateur checkt je dak en de meterkast. Ook bepaalt hij samen met jou waar de omvormer komt te hangen en hoe de kabels moeten lopen. Zo komen we tijdens de installatie niet voor verassingen te staan.
  3. Als alles in orde is komen we de zonnepanelen bij je installeren. Vervolgens regelen we kosteloos de btw-teruggave voor je. En geven we je in de app inzicht in wat jij dagelijks precies bespaart.
  4. Zie je op tegen gedoe? Nergens voor nodig. We zijn vrijwel altijd binnen een dag klaar, en kabels worden altijd op de meest esthetische manier weggewerkt. Het enige wat jij hoeft te doen is te genieten van je lage energierekening.
Onderhoud zonnepanelen

Typen zonnepanelen

Wij leveren exclusief de zonnepanelen van Belinus. Belinus all-in-one-garantie is de enige garantie voor zonne-energie voor thuisgebruik met een uitgebreide dekking van 30 jaar voor de levering van nieuwe en oude onderdelen én voor de installatiekosten. Hierdoor heb je 30 jaar lang geen extra kosten.

Veranderstroom levert panelen van Belinus:

M7 Ultra Black Glas-Glas 400WP  (type Glas-Glas)
Glas-Glas zonnepanelen zijn wat duurder dan de Glas-Folie zonnepanelen, maar zijn kwalitatief dan ook net wat beter. Zo beschikt het Glas-Glas zonnepaneel over Bi-Ficial Technologie waardoor het gebruikmaakt van gereflecteerd licht. Dit zorgt voor nog eens 10-30% meer energieopwekking.

Klaar om geld te besparen met zonnepanelen?

Waar wacht je nog op? Doe de dakcheck en we laten je meteen onze scherpe prijzen zien. 

Slim besparen met zonnepanelen.

Snel en gratis een offerte op maat

We gaan zorgvuldig met je gegevens om en gebruiken deze alleen om een offerte op maat te maken. Gratis & vrijblijvend.

Direct advies?

Vul onderstaand je telefoonnummer in en we nemen z.s.m. contact met je op!