Zonnepanelen in Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn is een gezellige stad gelegen in het midden van het Groene Hart van Nederland. Het is een bruisende stad met een rijke geschiedenis en vele prachtige bezienswaardigheden. Naast het aantrekken van toerisme ziet de gemeente Alphen aan den Rijn het belang van een duurzaam toekomstbeeld. Daarom is de gemeente gestart met het project Duurzaamheidshoofdstad van het Groene Hart.

Dit project is gericht op het verduurzamen van de stad en haar omgeving. Door te investeren in duurzame energiebronnen en het verminderen van de uitstoot van CO2 wil de gemeente Alphen aan den Rijn een voortrekkersrol spelen op het gebied van duurzaamheid in het Groene Hart. Het project richt zich op verschillende thema’s zoals energie, voedsel, water, mobiliteit en afval.

Naast het verduurzamen van de gemeente wil de gemeente hiermee ook haar inwoners aansporen om duurzamer te leven. Dit kan door bewustwording en educatie over duurzaamheid en het aanmoedigen van duurzame acties in de stad. Onderdeel van het project is daarom ook om verschillende evenementen en activiteiten te organiseren om de inwoners van Alphen aan den Rijn hierbij te betrekken.

Al met al is het project Duurzaamheidshoofdstad van het Groene Hart een mooi initiatief waarmee de gemeente Alphen aan den Rijn een belangrijke bijdrage levert aan het verduurzamen van onze leefomgeving. Hopelijk zullen andere steden en gemeenten dit voorbeeld volgen en inzetten op duurzaamheid en een schonere toekomst voor ons allemaal.

Dak met zonnepanelen in Alphen aan den Rijn

Duurzaamheidshoofdstad van het Groene Hart

In 2017 kwam de gemeente met het actieprogramma ‘Duurzaamheidshoofdstad van het Groene Hart’ met daarin verschillende actiepunten. Een van de 7 thema’s van het plan was ‘energie’. De gemeente Alphen aan den Rijn wil in 2050 fossiele brandstofvrij en energie- en CO2-neutraal zijn. Dit willen ze bereiken door energie te besparen en veel meer duurzame energie op te wekken. Dit willen ze doen door het plaatsen van zonnepanelen in Alphen aan den Rijn aan te moedigen.

Meer zonnepanelen in Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn zijn steeds meer huizen voorzien van zonnepanelen, die zelf elektriciteit opwekken. Met bijna 38.000 geschikte daken in de stad, zijn er nog veel kansen voor groei. Je kan zelf helpen om deze ontwikkeling vooruit te stuwen. Het kopen van zonnepanelen is de voordeligste en meest rendabele optie, waarbij je binnen enkele jaren de investering terugverdient en gratis zonne-energie produceert. Veranderstroom biedt bovendien hulp bij het terugvragen van de btw.

Betaalbare zonnepanelen voor iedereen

Veranderstroom biedt de mogelijkheid om zonnepanelen voor een betaalbare prijs aan te schaffen. Zowel in Alphen aan den Rijn als via de duurzame lening Groen Lenen zijn deze toegankelijk. Beide opties geven rendement, echter is het kopen van de panelen het meest voordelig. Zo kan iedereen bijdragen aan het creëren van een duurzame samenleving en aanzienlijk besparen op de kosten. Gevestigd in Nijmegen, bieden wij snelle service aan huis. Onze unieke garanties zijn geldig tot wel 25 jaar.

Zonnepanelen kopen

Het kopen van zonnepanelen is de voordeligste en meest rendabele optie, waarbij je binnen enkele jaren de investering terugverdient en gratis zonne-energie produceert. Veranderstroom biedt bovendien hulp bij het terugvragen van de btw. Zo krijg je ook nog eens 21% van jouw aanschafprijs terug.

Zonnepanelen aanschaffen met duurzame lening

Een andere optie is om gebruik te maken van Groen Lenen, wat dezelfde rendementen oplevert. Deze persoonlijke lening heeft een lage rente, zonder tussenkomst van een notaris, taxatie- of afsluitkosten. En afsluitkosten betaal je ook niet. Met een maximale looptijd van wel 10 jaar blijft het maandbedrag laag en betaalbaar. De lening is geschikt voor alle duurzame wooninitiatieven, zodat je op een verantwoorde en betaalbare manier zonnepanelen kan financieren bij Veranderstroom.

Zonnepanelen aanschaffen met duurzame lening

Groen Lenen bij Veranderstroom is ook mogelijk in Alphen aan den Rijn. Ook deze opties zorgt voor rendement. Groen Lenen is een speciale persoonlijke lening die je zonder tussenkomst van een notaris kunt afsluiten tegen een lage rente. Je bespaart hiermee dure taxatie- en notariskosten. En afsluitkosten betaal je ook niet. Met een maximale looptijd van wel 10 jaar blijft het maandbedrag laag en betaalbaar. En de betaalde rente voor de lening? Die komt gewoon in aanmerking voor Belastingteruggave. Groen Lenen is de lening voor alle duurzame woonoplossingen waarmee je verantwoord bewust én voordelig jouw zonnepanelen financiert bij Veranderstroom.

Waarom zonnepanelen

Naast financieel voordeel, draag je met zonnepanelen ook bij aan een schoner milieu en het bestrijden van klimaatverandering. Je bent niet langer afhankelijk van energieleveranciers, die tegenwoordig hoge prijzen rekenen. Kortom, investeren in zonnepanelen is een win-win situatie voor jou en de planeet.

Hierom kiezen mensen voor Zonnepanelen van Veranderstroom

Eenvoudig

Geen technische verhalen of lange offertes maar een gemakkelijk proces.

Betaalbaar

Het verduurzamen van je huis is voor iedereen mogelijk met onze betaalbare prijzen.

Transparant

Wij verschuilen ons niet achter moeilijke termen maar zijn transparant in wat we doen.

Zonnepanelen zonder poespas via Veranderstroom in 4 eenvoudige stappen

Het aanschaffen van zonnepanelen bij Veranderstroom gaat via de volgende 4 stappen:

  1. Wanneer je een offerte aanvraagt, gaan we aan de slag met een advies op maat. Wij checken eerst op afstand of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Daarna bellen wij je om je wensen en jouw situatie te bespreken. Vervolgens helpen we je kiezen uit het type paneel: Glas-Glas of Glas-Folie. Wanneer je een keuze hebt gemaakt ontvang je van ons een gratis en vrijblijvende offerte. Je zit nog nergens aan vast.
  2. Na jouw akkoord gaan wij voor je aan de slag. We maken een legplan speciaal voor jouw dak en er komt een zonnepanelen installateur uit jouw regio bij je langs om te controleren of alles in orde is voor de installatie. De zonnepanelen installateur checkt je dak en de meterkast. Ook bepaalt hij samen met jou waar de omvormer komt te hangen en hoe de kabels moeten lopen. Zo komen we tijdens de installatie niet voor verassingen te staan.
  3. Als alles in orde is komen we de zonnepanelen bij je installeren. Vervolgens regelen we kosteloos de btw-teruggave voor je. En geven we je in de app inzicht in wat jij dagelijks precies bespaart.
  4. Zie je op tegen gedoe? Nergens voor nodig. We zijn vrijwel altijd binnen een dag klaar, en kabels worden altijd op de meest esthetische manier weggewerkt. Het enige wat jij hoeft te doen is te genieten van je lage energierekening.
Onderhoud zonnepanelen

Typen zonnepanelen

Wij leveren exclusief de zonnepanelen van Belinus. Belinus all-in-one-garantie is de enige garantie voor zonne-energie voor thuisgebruik met een uitgebreide dekking van 30 jaar voor de levering van nieuwe en oude onderdelen én voor de installatiekosten. Hierdoor heb je 30 jaar lang geen extra kosten.

Veranderstroom levert panelen van Belinus:

M7 Ultra Black Glas-Glas 400WP  (type Glas-Glas)
Glas-Glas zonnepanelen zijn wat duurder dan de Glas-Folie zonnepanelen, maar zijn kwalitatief dan ook net wat beter. Zo beschikt het Glas-Glas zonnepaneel over Bi-Ficial Technologie waardoor het gebruikmaakt van gereflecteerd licht. Dit zorgt voor nog eens 10-30% meer energieopwekking.

Klaar om geld te besparen met zonnepanelen?

Waar wacht je nog op? Doe de dakcheck en we laten je meteen onze scherpe prijzen zien. 

Slim besparen met zonnepanelen.

Snel en gratis een offerte op maat

We gaan zorgvuldig met je gegevens om en gebruiken deze alleen om een offerte op maat te maken. Gratis & vrijblijvend.

Direct advies?

Vul onderstaand je telefoonnummer in en we nemen z.s.m. contact met je op!