Zonnepanelen in Amersfoort

Amersfoort is een stad die zich sterk inzet voor duurzaamheid en verduurzaming. Een belangrijk onderdeel daarvan is het stimuleren van het gebruik van zonnepanelen. De stad werkt daarvoor samen met verschillende partners, waaronder energiecoöperaties, installateurs en leveranciers van zonnepanelen.

Een van de manieren waarop Amersfoort zonnepanelen stimuleert, is door het aanbieden van verschillende subsidies. Zo kunnen inwoners van de stad een subsidie aanvragen voor de aanschaf van zonnepanelen of andere duurzame maatregelen. Daarnaast is er een regeling voor het delen van zonnepanelen mogelijk, waarbij inwoners gezamenlijk investeren in zonnepanelen op een dak en de opbrengst delen.

Ook organiseert Amersfoort regelmatig informatieavonden en bijeenkomsten over zonnepanelen en duurzaamheid. Hier kan iedereen terecht met vragen en kunnen inwoners zich laten informeren over de mogelijkheden en de voordelen van zonnepanelen. Bovendien werkt de stad aan een actieve communicatie en bewustwording bij haar inwoners over het belang van duurzaamheid en het verminderen van de CO2-uitstoot.

Het stimuleren van zonnepanelen en verduurzaming is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor het financiële plaatje van inwoners. Met zonnepanelen besparen zij niet alleen op hun energierekening, maar ook op de belasting van het milieu. Amersfoort heeft dan ook als doel om in 2030 als stad 50% minder CO2 uit te stoten dan in 2011. De inzet op zonnepanelen en verduurzaming is hierbij onmisbaar en krijgt dan ook alle aandacht die het verdient.

Stijgende energieprijzen

Vergunning of regels voor zonnepanelen in Amersfoort

Voor het plaatsen van zonnepanelen in de regio Amersfoort is meestal geen vergunning nodig. Wanneer jouw woning onderdeel is van een beschermd stadsgezicht of een monumentaal pand, kunnen er wel regels zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Voor de zekerheid kun je de vergunningscheck van het Omgevingsloket doen. Door een paar korte vragen te beantwoorden, zie je binnen 5 minuten of je een vergunning nodig hebt voor het plaatsen van zonnepanelen op jouw dak.

Betaalbare zonnepanelen voor iedereen

Wanneer je in staat bent om zelf zonnepanelen aan te schaffen, is dit de meest kostenefficiënte optie met het hoogste rendement. Binnen enkele jaren zal je jouw investering hebben terugverdiend en zal je gratis zonne-energie opwekken. Veranderstroom kan jou bovendien kosteloos helpen bij het aanvragen van de btw-teruggave, wat inhoudt dat je ook nog eens 21% van de aankoopprijs terugkrijgt.

Met zonnepanelen in bezit wek je jouw eigen elektriciteit op, waardoor je niet langer afhankelijk bent van een energieleverancier. Tegenwoordig kunnen de energieprijzen van leveranciers hoog oplopen, maar met zonne-energie verdien je jouw investering extra snel terug. De energie die door zonnepanelen wordt opgewekt is veilig voor het milieu en helpt daardoor klimaatverandering tegen te gaan, samen met veel andere inwoners van Amersfoort.

Zonnepanelen kopen

Als je zelf zonnepanelen kunt kopen, is dat de meest voordelige optie met het hoogste rendement. Binnen een paar jaar verdien je jouw investering terug en wek je gratis zonne- energie op. Bovendien helpt Veranderstroom je gratis met de aanvraag van jouw btw-teruggave. Zo krijg je ook nog eens 21% van jouw aanschafprijs terug.

Zonnepanelen aanschaffen met duurzame lening

Groen Lenen is ook een mogelijkheid in Amersfoort bij Veranderstroom. Ook deze optie is zeer rendabel. Groen lenen is een speciale persoonlijke lening die je kunt afsluiten tegen een lage rente, zonder tussenkomst van een notaris. Op deze manier bespaar je dure taxatie- en notariskosten en betaal je geen afsluitkosten. Met een maximale looptijd van wel 10 jaar blijven de maandelijkse kosten laag en betaalbaar. Bovendien komt de rente die je betaalt voor de lening in aanmerking voor Belastingteruggave. Groen Lenen is de ideale lening voor elk duurzaam renovatieproject om op een verantwoorde en voordelige manier jouw eigen zonnepanelen te financieren bij Veranderstroom.

Waarom zonnepanelen

Met zonnepanelen in bezit wek je jouw eigen elektriciteit op, waardoor je niet langer afhankelijk bent van een energieleverancier. Tegenwoordig kunnen de energieprijzen van leveranciers hoog oplopen, maar met zonne-energie verdien je jouw investering extra snel terug. De energie die door zonnepanelen wordt opgewekt is veilig voor het milieu en helpt daardoor klimaatverandering tegen te gaan, samen met veel andere inwoners van Amersfoort.

Hierom kiezen mensen voor Zonnepanelen van Veranderstroom

Eenvoudig

Geen technische verhalen of lange offertes maar een gemakkelijk proces.

Betaalbaar

Het verduurzamen van je huis is voor iedereen mogelijk met onze betaalbare prijzen.

Transparant

Wij verschuilen ons niet achter moeilijke termen maar zijn transparant in wat we doen.

Zonnepanelen zonder poespas via Veranderstroom in 4 eenvoudige stappen

Het aanschaffen van zonnepanelen bij Veranderstroom gaat via de volgende 4 stappen:

  1. Wanneer je een offerte aanvraagt, gaan we aan de slag met een advies op maat. Wij checken eerst op afstand of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Daarna bellen wij je om je wensen en jouw situatie te bespreken. Vervolgens helpen we je kiezen uit het type paneel: Glas-Glas of Glas-Folie. Wanneer je een keuze hebt gemaakt ontvang je van ons een gratis en vrijblijvende offerte. Je zit nog nergens aan vast.
  2. Na jouw akkoord gaan wij voor je aan de slag. We maken een legplan speciaal voor jouw dak en er komt een zonnepanelen installateur uit jouw regio bij je langs om te controleren of alles in orde is voor de installatie. De zonnepanelen installateur checkt je dak en de meterkast. Ook bepaalt hij samen met jou waar de omvormer komt te hangen en hoe de kabels moeten lopen. Zo komen we tijdens de installatie niet voor verassingen te staan.
  3. Als alles in orde is komen we de zonnepanelen bij je installeren. Vervolgens regelen we kosteloos de btw-teruggave voor je. En geven we je in de app inzicht in wat jij dagelijks precies bespaart.
  4. Zie je op tegen gedoe? Nergens voor nodig. We zijn vrijwel altijd binnen een dag klaar, en kabels worden altijd op de meest esthetische manier weggewerkt. Het enige wat jij hoeft te doen is te genieten van je lage energierekening.
Onderhoud zonnepanelen

Typen zonnepanelen

Wij leveren exclusief de zonnepanelen van Belinus. Belinus all-in-one-garantie is de enige garantie voor zonne-energie voor thuisgebruik met een uitgebreide dekking van 30 jaar voor de levering van nieuwe en oude onderdelen én voor de installatiekosten. Hierdoor heb je 30 jaar lang geen extra kosten.

Veranderstroom levert panelen van Belinus:

M7 Ultra Black Glas-Glas 400WP  (type Glas-Glas)
Glas-Glas zonnepanelen zijn wat duurder dan de Glas-Folie zonnepanelen, maar zijn kwalitatief dan ook net wat beter. Zo beschikt het Glas-Glas zonnepaneel over Bi-Ficial Technologie waardoor het gebruikmaakt van gereflecteerd licht. Dit zorgt voor nog eens 10-30% meer energieopwekking.

Klaar om geld te besparen met zonnepanelen?

Waar wacht je nog op? Doe de dakcheck en we laten je meteen onze scherpe prijzen zien. 

Slim besparen met zonnepanelen.

Snel en gratis een offerte op maat

We gaan zorgvuldig met je gegevens om en gebruiken deze alleen om een offerte op maat te maken. Gratis & vrijblijvend.

Direct advies?

Vul onderstaand je telefoonnummer in en we nemen z.s.m. contact met je op!