Zonnepanelen in Amsterdam

De stad Amsterdam is druk bezig met het verduurzamen van de stad. Een belangrijk onderdeel daarvan is het stimuleren van de plaatsing van zonnepanelen. Zo zijn er verschillende subsidies beschikbaar gesteld voor inwoners en bedrijven die zonnepanelen aanschaffen en installeren.

Daarnaast heeft Amsterdam als doel om in 2025 minimaal 200.000 zonnepanelen op daken te hebben liggen. Om dit te bereiken zet de stad zich in voor het beschikbaar stellen van geschikte daken en het bieden van hulp en informatie aan eigenaren die hun dak willen verduurzamen. Ook wordt er samengewerkt met woningcorporaties en projectontwikkelaars om zonnepanelen op grote schaal te plaatsen.

Een ander initiatief van de stad is het project Zon op Zeeburgereiland. Hierbij worden zonnepanelen geplaatst op de zuidgevels van geluidschermen langs de A10. Deze panelen wekken energie op voor het naastgelegen bedrijventerrein en de omliggende huishoudens.

Al deze maatregelen dragen bij aan een duurzamer Amsterdam en zorgen voor een vermindering van de CO2-uitstoot. Bovendien stimuleren ze bewoners en bedrijven om ook zelf bij te dragen aan een groenere stad.

Steeds meer zonnepanelen in Amsterdam

Duurzamer Amsterdam

De gemeente heeft grote ambities voor de stad. In 2030 willen ze de CO2-uitstoot met 55% hebben verminderd. In 2050 moet dat 95% zijn. Ook wil Amsterdam in 2040 volledig aardgasvrij te zijn. Om te verduurzamen streeft de gemeente Amsterdam naar het maximaal opwekken van zonne-energie. Hier liggen grote kansen, want Amsterdam heeft veel daken. Als deze allemaal benut zouden worden, kan er energie worden opgewekt voor 400 tot 500 duizend huishoudens. In 2030 wil de gemeente zonnepanelen op 50% van de geschikte daken in Amsterdam hebben staan. In 2050 willen zij al het dakoppervlak benut hebben.

Leningen en subsidies voor zonnepanelen in Amsterdam

Om de doelen te bereiken, moedigt de gemeente inwoners aan om te kiezen voor duurzame oplossingen. Er zijn meerdere leningen en subsidies beschikbaar voor verduurzaming. In Amsterdam kan men bijvoorbeeld gebruik maken van de energielening als men zonnepanelen wil aanschaffen. Dit is een gunstige lening tegen een vaste lage rente.

Betaalbare zonnepanelen voor iedereen

Bij Veranderstroom zijn zonnepanelen nu betaalbaar én toegankelijk voor iedereen. Wil je in Amsterdam zonnepanelen kopen of afnemen en gebruik maken van de duurzame lening Groen Lenen? Bij ons is het allemaal mogelijk. Of je nu voor kopen of afnemen kiest, met beide opties haal je rendement binnen. Maar het kopen van zonnepanelen blijft de meest voordelige keuze. Zo draag je bij aan een duurzamere samenleving én bespaar je flink op de kosten. Veranderstroom is gevestigd in Nijmegen en levert snelle service bij jouw woning. En als klap op de vuurpijl bieden wij unieke garanties die tot wel 25 jaar geldig zijn.

Zonnepanelen kopen
Zelf zonnepanelen aankopen blijkt over het algemeen de voordeligste optie met het hoogste rendement. Na enkele jaren verdient men de investering terug en kan men gratis zonne-energie opwekken. Veranderstroom helpt bovendien gratis met de btw-teruggave, waardoor men tot 21% van de aankoopprijs terugkrijgt.

Zonnepanelen kopen

Als je zelf zonnepanelen kunt kopen, is dat de meest voordelige optie met het hoogste rendement. Binnen een paar jaar verdien je jouw investering terug en wek je gratis zonne- energie op. Bovendien helpt Veranderstroom je gratis met de aanvraag van jouw btw-teruggave. Zo krijg je ook nog eens 21% van jouw aanschafprijs terug.

Zonnepanelen aanschaffen met duurzame lening

Ook in Amsterdam is het mogelijk om bij Veranderstroom groen te lenen. Dit levert eveneens rendement op. Groen Lenen is een persoonlijke lening zonder tussenkomst van de notaris tegen een lage rente en zonder dure taxatie- en notariskosten. Men betaalt geen afsluitkosten en kan de lening aflossen over een looptijd van maximaal tien jaar, waardoor het maandbedrag laag en betaalbaar blijft. Bovendien komt de betaalde rente in aanmerking voor belastingteruggave. Groen Lenen is geschikt voor alle duurzame woonoplossingen waarmee men bij Veranderstroom op een verantwoorde en voordelige manier de financiering van zonnepanelen regelt.

Waarom zonnepanelen

Door het opwekken van eigen elektriciteit met zonnepanelen, is men niet meer afhankelijk van een energieleverancier. Aangezien de prijzen bij energieleveranciers vaak hoog kunnen zijn, verdient men het geld snel terug. De energie die door de zonnepanelen wordt opgewekt is bovendien schone energie zonder CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan het tegengaan van klimaatverandering samen met vele andere inwoners van Amsterdam.

Hierom kiezen mensen voor Zonnepanelen van Veranderstroom

Eenvoudig

Geen technische verhalen of lange offertes maar een gemakkelijk proces.

Betaalbaar

Het verduurzamen van je huis is voor iedereen mogelijk met onze betaalbare prijzen.

Transparant

Wij verschuilen ons niet achter moeilijke termen maar zijn transparant in wat we doen.

Zonnepanelen zonder poespas via Veranderstroom in 4 eenvoudige stappen

Het aanschaffen van zonnepanelen bij Veranderstroom gaat via de volgende 4 stappen:

  1. Wanneer je een offerte aanvraagt, gaan we aan de slag met een advies op maat. Wij checken eerst op afstand of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Daarna bellen wij je om je wensen en jouw situatie te bespreken. Vervolgens helpen we je kiezen uit het type paneel: Glas-Glas of Glas-Folie. Wanneer je een keuze hebt gemaakt ontvang je van ons een gratis en vrijblijvende offerte. Je zit nog nergens aan vast.
  2. Na jouw akkoord gaan wij voor je aan de slag. We maken een legplan speciaal voor jouw dak en er komt een zonnepanelen installateur uit jouw regio bij je langs om te controleren of alles in orde is voor de installatie. De zonnepanelen installateur checkt je dak en de meterkast. Ook bepaalt hij samen met jou waar de omvormer komt te hangen en hoe de kabels moeten lopen. Zo komen we tijdens de installatie niet voor verassingen te staan.
  3. Als alles in orde is komen we de zonnepanelen bij je installeren. Vervolgens regelen we kosteloos de btw-teruggave voor je. En geven we je in de app inzicht in wat jij dagelijks precies bespaart.
  4. Zie je op tegen gedoe? Nergens voor nodig. We zijn vrijwel altijd binnen een dag klaar, en kabels worden altijd op de meest esthetische manier weggewerkt. Het enige wat jij hoeft te doen is te genieten van je lage energierekening.
Onderhoud zonnepanelen

Typen zonnepanelen

Wij leveren exclusief de zonnepanelen van Belinus. Belinus all-in-one-garantie is de enige garantie voor zonne-energie voor thuisgebruik met een uitgebreide dekking van 30 jaar voor de levering van nieuwe en oude onderdelen én voor de installatiekosten. Hierdoor heb je 30 jaar lang geen extra kosten.

Veranderstroom levert panelen van Belinus:

M7 Ultra Black Glas-Glas 400WP  (type Glas-Glas)
Glas-Glas zonnepanelen zijn wat duurder dan de Glas-Folie zonnepanelen, maar zijn kwalitatief dan ook net wat beter. Zo beschikt het Glas-Glas zonnepaneel over Bi-Ficial Technologie waardoor het gebruikmaakt van gereflecteerd licht. Dit zorgt voor nog eens 10-30% meer energieopwekking.

Klaar om geld te besparen met zonnepanelen?

Waar wacht je nog op? Doe de dakcheck en we laten je meteen onze scherpe prijzen zien. 

Slim besparen met zonnepanelen.

Snel en gratis een offerte op maat

We gaan zorgvuldig met je gegevens om en gebruiken deze alleen om een offerte op maat te maken. Gratis & vrijblijvend.

Direct advies?

Vul onderstaand je telefoonnummer in en we nemen z.s.m. contact met je op!